Peugeot zet sportmodellen op lager pitje

Verkoopcijfers moeten toenemen

Peugeot 308 R Hybrid
Peugeot heeft een behoorlijke historie als het gaat om sportief ingestelde versies van reguliere modellen. Voorlopig komen er geen nieuwe sportmodellen, zo lijkt het.

Dat meldt AutoCar op basis van een interview dat het met Jean-Philippe Imparato, topman van Peugeot, heeft gehouden. Volgens Imparato wil Peugeot zich voorlopig concentreren op het wereldwijd laten toenemen van zijn verkoopcijfers.

"We willen meer dan twee miljoen auto's per jaar verkopen. Daarnaast willen we meer dan 50 procent daarvan buiten Europa aan de man brengen," meent de topman. "Tot we daar zijn, heb ik veel meer interesse in modellen waarvan we er honderdduizenden kunnen verkopen dan in modellen waarvan er slechts een paar verkocht worden," zegt Imperato. Het terugkeren naar de Noord-Amerikaanse markt zou het merk kunnen helpen dit doel te bereiken.

Volgens de hoogeplaatste Imparato komt er volgend jaar een nieuwe sedan op de markt en overweegt het merk om een pick-up te gaan bouwen. De plannen voor dat laatste model zouden nog in de kinderschoenen staan. We mikken erop dat die nieuwe sedan de opvolger van de 508 is, een auto die op zijn zachtst gezegd aan vervanging toe is. Opvallende keuze: concerngenoot Citroën liet de traditionele sedan voor wat het was en gaf C5-opvolger C5 Aircross de gedaante van een SUV mee.

Goed nieuws voor de pk-knallers van Peugeot: volgens Imperato zit er toch iets moois aan te komen. "We sluiten niet uit dat we uiteindelijk weer sportmodellen gaan maken. Als we dat gaan doen, dan doen we het goed. Niet met een nieuwe RCZ, maar met een auto die een record moet kunnen neerzetten op de Nürburgring."

PRIVATE LEASE Peugeot

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.