Peugeot 208 en 2008 krijgen nieuwe automaathendel

In het spoor van de 308

Automaathendel Automaat Peugeot 208 2008

Klein, maar opvallend nieuws: de Peugeots 208 en 2008 krijgen de automaathendel van de versere producten van het voormalige PSA. Het voorover hellende pookje maakt plaats voor een nog compactere knop.

De ‘automaatschakelaar’ die nu in de Peugeot 208 en Peugeot 2008 verschijnt, kwamen we voor het eerst tegen in de Citroën ë-C4. Daarna volgen de Opel Mokka, Peugeot 308, Opel Astra en DS 4. De knop vervangt de opvallende, vrij futuristische hendel die voor de introductie van deze modellen in auto’s van Peugeot, Opel, DS en Citroën met EAT8-automaat of elektrische aandrijflijn zat.

Peugeot 208 automaat

De 'oude' pook

Automaathendel Automaat Peugeot 208 2008

De nieuwe knop

In theorie levert zo’n knop ruimtewinst op, maar de genoemde pook was ook al elektronisch en behoorlijk compact. Nu oogt het dus vooral wat opgeruimder. Naast de schakelaar voor R, N en D zit een knopje voor de ‘P’-stand. De nieuwe automaatknop is bij de compacte Peugeot-modellen niet alleen te vinden in regulier aangedreven exemplaren met automaat, maar ook in de volledig elektrische e-208 en e-2008. De ‘B’ stand zorgt daarin voor steviger recupereren, terwijl de versies met verbrandingsmotor hier een ‘M’ hebben die het handmatig schakelen met de flippers achter het stuur activeert.

Een logische stap zou nu zijn om de pook in alle modellen van de genoemde merken te vervangen, maar daarover kan de importeur nog niets zeggen.

PRIVATE LEASE Peugeot 208

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum