Ophef over aankoop Seats door Italiaanse politie

Italiaanse media boos op Fiat-directie

Seat Leon Italiaanse politie
In Italiaanse media is veel ophef ontstaan over de bestelling van vierduizend auto's voor de politie en de carabinieri (militaire politie) bij Seat

Het Spaanse Seat valt immers onder de Duitse Volkswagen-groep. De Italiaanse wetshandhavers reden traditioneel altijd in Alfa Romeo's en Fiats uit eigen land rond.

In Italië is een agent in een auto van een buitenlands merk een buitenissig verschijnsel. En straks rijden er duizenden rond. De woede in de media richt zich niet op de Duits-Spaanse concurrent, maar op de leiding van Fiat. Die zou de order hebben verkwanseld door er te gemakkelijk van uit te gaan dat de politie en carabinieri zoals gebruikelijk bij de Italiaanse automerken zouden aankloppen.

De betrokken ministeries kozen echter voor de iets goedkopere Seats. Een schrale troost voor de 'autopatriotten' in Italië is dat een deel van de bestelde Leons in Italië wordt omgebouwd tot politieauto.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.