Opgewaardeerd: Toyota Tundra en Sequoia

Reuzen op detailniveau vernieuwd

Toyota Tundra en Seqouia
Toyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en SeqouiaToyota Tundra en Seqouia
Toyota voert in de Verenigde Staten een modeljaarupdate door op de Tundra en de daarvan afgeleide Sequoia.

In 2013 gaf Toyota zijn pick-up Tundra een grondige facelift. Inmiddels staat de kalender op 2017 en is de tijd rijp voor vernieuwing. Voor een nieuwe generatie is het nog te vroeg, zo lijkt het. Wel worden de Tundra en zustermodel Sequoia van modeljaar 2018 aangescherpt.

Heftig zijn de wijzigingen overigens niet. Bepaalde smaken van de in de Amerikaanse staat Texas gebouwde Tundra krijgen een nieuwe grille en nieuwe lichtunits met led-dagrijverlichting. Topversies Limited en Platinium krijgen rondom full-ledverlichting en een grille die is afgewerkt in een andere kleur. Ook levert Toyota tegen meerprijs een herzien TRD Sport-pakket voor de Tundra. De TRD-variant is te herkennen aan in carrosseriekleur afgewerkte zijspiegelkappen en bumpers, 20-inch lichtmetalen wielen met zwarte inzetstukken en ledlampen rondom. De TRD-versie beschikt ook over een straffer afgesteld onderstel.

Tevens profiteert de Tundra van Toyota Safety Sense-P, een uitgebreid pakket veiligheidssystemen dat zaken als Pedestrian Detection, Lane Departure Alert, Dynamic Radar Cruise Control, en Automatic High Beams omvat. De Tundra is te krijgen als Double Cab en als CrewMax. Op de motorenlijst staan opnieuw twee achtcilinders, een dik 310 pk sterke 4,6-liter V8 en een 5,7 liter metend exemplaar dat zo'n 380 pk levert. Het maximum trekgewicht van laatstgenoemde ligt op 4.626 kilo.

Dan de Sequoia, een fullsize-SUV die wat prijs betreft een trede onder de Land Cruiser op de Noord-Amerikaanse prijslijst staat, maar hem qua formaat ruimschoots overtreft. De SUV krijgt een nieuwe grille, nieuwe bumpers, ledkoplampen en led-dagrijverlichting. In het instrumentarium monteert Toyota een nieuw 4,2-inch scherm en een met leer bekleed stuurwiel. Ook de Sequoia profiteert van het Toyota Safety Sense-P-pakket en ook op deze SUV is een nieuw TRD Sport-pakket te bestellen.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.