Opels van modeljaar 2012 worden zuiniger

Opel Astra 1.7 CDTI Ecoflex
Dat verbrandingsmotoren nog lang niet uitontwikkeld zijn, bewijst Opel met de modeljaarwijzigingen van enkele auto's voor 2012. Meer zuinigheid is het toverwoord.

Diverse Opels profiteren van de doorontwikkelingen. Zo is Astra nu beschikbaar met een 130 pk-sterke 1.7 CDTI Ecoflex-motor, die 99 gram CO2 per kilometer uitstoot, met dank aan het gebruik van een start/stop-systeem. Ook de Meriva 1.3 CDTI profiteert van de nieuwe techniek, met een uitstoot van 109 gram CO2 per kilometer – goed voor 20 procent bijtelling. Dat geldt ook voor de Agila, die nu ook als 1.0 Ecoflex met 68 pk leverbaar is, met een uitstoot van 109 gram CO2 per kilometer, waardoor de auto ook in de gunstigste bijtellingscategorie terecht komt.

Daarnaast is er meer nieuws voor Corsa-liefhebbers. Een start/stop-systeem is nu ook leverbaar op de benzinemotoren voor de Corsa: de 1.2 en 1.4 liter modellen stoten nog maar 119 gram CO2 per kilometer uit. Verder biedt Opel een nieuwe 1,2-liter LPG-variant aan, goed voor 14 procent bijtelling. Wil je juist iets sportievers, dan staat de Corsa OPC Nürburgring Edition, met een vermogen van 210 pk, ook klaar.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.