Onderzoek naar uitstoot- en verbruikscijfers Ford in VS

Mogelijke fouten in rekenmethode

Ford Expedition 2017

In de Verenigde Staten is een groot onderzoek gestart naar verbruiks- en uitstootcertificaten van Ford. Het onderzoek is een reactie op door Ford zelf uitgesproken zorgen en het merk lijkt volledig mee te werken. Ook zou er geen sprake zijn van echte sjoemelsoftware.

Sinds het gigantische emissieschandaal bij Volkswagen in 2015 boven water kwam, liggen autofabrikanten bij milieuwaakhond EPA en het Amerikaanse ministerie van Justitie om begrijpelijke redenen onder een vergrootglas. In de vele onderzoeken die volgden zijn de nodige ongeregeldheden ontdekt, maar bij onder meer FCA was de ellende niet van Volkswagen-achtige omvang.

Ook Ford lijkt niet bang voor een groot schandaal en werkt volgens de berichtgeving van Reuters volledig mee aan het nieuwe onderzoek. Aanleiding zouden zorgen van medewerkers over het certificatieproces zijn. Er zouden verkeerde rekenmodellen zijn gebruikt bij het vaststellen van verbruikscijfers, die daardoor te rooskleurig zouden kunnen uitvallen. Dat zou niet voor het eerst zijn, want in 2013 en 2014 zag Ford zich al genoodzaakt om het opgegeven (lees: te lage) verbruik van verschillende modellen naar boven bij te stellen in de VS.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.