Officieel: Volkswagen Scirocco facelift

Volkswagen Scirocco R facelift
Volkswagen Scirocco R faceliftVolkswagen Scirocco R faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco faceliftVolkswagen Scirocco R faceliftVolkswagen Scirocco R faceliftVolkswagen Scirocco R faceliftVolkswagen Scirocco R facelift
Bij Volkswagen staat de salon van Genève vooral in het teken van facelifts: naast de opgefriste Polo debuteert ook de gefacelifte Scirocco in de Zwitserse stad. Dit zijn de eerste foto's en alle informatie.

Aan de voorzijde heeft de Scirocco nieuwe H7- of bi-xenon koplampunits. Het Duitse merk geeft z'n coupé led-achterlichten en het Volkswagen-logo dient voortaan om de kofferklep te openen.

Binnenin zijn er standaard sportstoelen en een met leder bekleed sportstuur. Behalve nieuwe bekledingsstoffen zijn nu ook een Dynaudio-geluidssysteem en Parkassist leverbaar. Standaard bevinden zich boven de middenconsole nu een turbodrukmeter, een stopwatch en een olietemperatuurmeter. Volkswagen monteert dit als een eerbetoon aan de Oer-Scirocco.

Meer pk's en minder brandstof nodig

Maar bij de facelift lette Volkswagen vooral op de motoren. Alle TSI's en TDI's voldoen aan de EU 6-emissie-eisen en het verbruik van de blokken daalde met maximaal 19 procent.

De instapmotor is een 1.4 TSI met 125 pk, gevolgd door een 2.0 TSI met 180 pk. De op één na sterkste versie heeft een 2.0 TSI met 220 pk onder de kap. De topversie is weer de Scirocco R, die z'n vermogen ziet toenemen van 265 naar 280 pk.

Er zijn ook twee diesels beschikbaar. De basisdiesel is de 2.0 TDI met 150 pk, de topdiesel heeft 184 pk.

Vanaf half augustus start Volkswagen de levering van de nieuwe Scirocco in Europa. Er is echter een 'maar'...

Niet in Nederland

De Scirocco was sinds vorig jaar niet meer in Nederland te bestellen en de facelift brengt daar geen verandering in. Een woordvoerder meldt: "De Scirocco had in ons land een aardige start, maar daarna namen de verkopen steeds verder af. Dat kwam ook door concurrentie uit eigen huis van GTI's en reguliere modellen met R-Line pakket. We denken niet dat deze facelift daar veel aan zal veranderen en dus gaan we deze gefacelifte Scirocco niet in de prijslijst opnemen."

Lezersreacties (106) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.