In het wild: Volkswagen Scirocco GT (1982)

Puur de looks

In het wild Volkswagen Scirocco
AutoWeek-lezer Martijn Meijer liep een knalrode Volkswagen Scirocco II tegen het lijf en klom direct in de pen om de auto aan te melden voor deze rubriek. Hartelijk bedankt, Martijn!

De meest recente vorm van de Scirocco verdween in 2017 van de internationale automarkt, al moest die op de Golf gebaseerde, sportief gelijnde hatchback in 2013 al de Nederlandse markt achter zich laten. Het exemplaar dat AutoWeek-lezer Martijn Meijer heeft ingezonden, is geen recente Scirocco, maar een exemplaar van de tweede generatie die Volkswagen in 1981 introduceerde.

Hoewel de tweede Scirocco hetzelfde A1-platform gebruikte als z'n door Giorgetto Giugiaro getekende voorganger, werd de auto van een compleet nieuwe, ditmaal door Herbert Schäfer getekende koets voorzien.

Dit rode exemplaar stamt uit 1982 en is uitgevoerd als GT, de sportief aangeklede, maar niet van een extra krachtige motor voorziene uitvoering die een stapje onder de GTi stond. Een 85 pk sterke 1.6 is namelijk verantwoordelijk voor de voortstuwing, een blok dat ook in de reguliere CL- en LS-smaken te krijgen was. Sterker nog, je kon zelfs de 70 pk sterke 1.5 en de 75 pk sterke 1.6-versies als GT krijgen. Dit exemplaar staat er opvallend strak bij en lijkt door zijn eigenaar, die hem sinds 2014 in bezit heeft, ook vrij origineel gehouden te worden.

Lezersreacties (84) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.