Officieel: Seat Leon

Seat Leon
Seat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat Leon
Dit zijn de eerste officiële beelden van de Seat Leon. Op de Autosalon van Genève liet Seat al de Leon 'Prototipo' zien. Het definitieve productiemodel wijkt daar, zoals verwacht, maar nauwelijks vanaf.
Dit zijn de eerste officiële beelden van de Seat Leon. Op de Autosalon van Genève liet Seat al de Leon 'Prototipo' zien. Het definitieve productiemodel wijkt daar, zoals verwacht, nauwelijks vanaf.  Bij de vormgeving van de nieuwe Seat Leon heeft de fabrikant het over 'een coupé-imago met het gebruiksgemak van een 5-deurs'. Van de nieuwe generatie Seats moet deze Leon de meeste sportiviteit en innovatie uitstralen. De vormen van het nieuwe model zijn direct afgeleid van het Salsa-prototype uit 2000. Vergeleken met het oude model is de nieuwe Leon 13,2 cm langer en 2,6 cm breder. De hoogte bleef gelijk. De lente, breedte en hoogte komen ermee op 4,32, 1,77 en 1,46 m. De wielbasis is gegroeid met 6,5 cm tot 2,58 m.
Als de nieuwe Seat Leon in september bij de dealers staat zijn vier motoren leverbaar. De benzinemotoren zijn de 102 pk sterke 1,6-liter en de 2,0-liter 150 pk FSI. Als diesels zijn er de 105 pk 1,9-liter TDI en de 140 pk 2,0-liter TDI. De zwakste benzine- en dieselmotor zijn gekoppeld aan een hangeschakelde 6-versnellingsbak. Bij de krachtige versies kan ook nog worden gekozen voor de DSG-versnellingsbak.
Verder is de nieuwe Leon standaard uitgerust met 6 airbags; 2 voorin, 2 achter en 2 gordijnairbags. Omdat de neus van de Leon dezelfde vorm heeft als die van de Altea, verwacht Seat hoge ogen te kunnen gooien bij de EuroNCAP botsproeven op het gebied van voetgangersveiligheid.
Het nieuwe model beleeft zijn officiële debuut op de Barcelona Motor Show. Hij wordt gebouwd in de Seat-fabriek in het Spaanse Martorell en zal leverbaar zijn in de uitrustingsniveaus Reference, Stylance, Sport en Sport-up.

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forumtopics