Officieel: Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4
Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4
Porsche heeft de GT4-versie van de Cayman officieel onder het doek vandaan getoverd. De meest extreme Cayman aller tijden staat in april in de Nederlandse showrooms. Ook het prijskaartje is al bekend.

Met een vermogen van 385 pk is de Cayman GT4 de krachtigste Cayman die we tot nu toe voorbij hebben zien komen. Tot op heden was die rol weggelegd voor de GTS met z'n 340 pk. Die heeft echter een 3,4-liter zescilinder aan boord, de GT4 heeft een boxer met 3,8 liter inhoud, dezelfde hoeveelheid als in de 911 Carrera S, die 400 pk levert.

Wie de handgeschakelde zesbak goed bedient, kan in 4,4 seconden naar de 100 km/h sprinten, de topsnelheid ligt op 295 km/h. Dan zul je de fabrieksopgave van 10,3 l/100 km niet halen, maar dat is natuurlijk wel de laatste reden waarom je een GT4 zou kopen. Porsche geeft een rondetijd van 7 minuut 40 op voor de Nordschleife van de Nürburgring. Het is nog niet bekend of er ook een versie met PDK-transmissie komt.

Onderhuids heeft Porsche diverse onderdelen van de 911 GT3 gemonteerd. Zo zijn veel componenten van het (met 30 mm verlaagde) onderstel afkomstig van z'n grote broer en ook de remmen komen uit het GT3-magazijn. Wie er behoefte aan heeft, kan tegen meerprijs het Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) remsysteem bestellen.

Omdat het oog ook wat wil, heeft Porsche de GT4 voorzien van een forse achterspoiler en zien we anders gevormde voor- en achterbumpers. Er worden standaard sportstoelen gemonteerd, optioneel zijn kuipstoelen verkrijgbaar die zijn vervaardigd uit CFRP (met carbonvezel versterkte kunststof).

Het publieksdebuut van de Porsche Cayman GT4 staat gepland voor de salon van Genève. Die opent in maart de poorten, in april staat de auto in de Nederlandse showrooms voor een vanafprijs van 126.100 euro.

Hier een video van Porsche waarin de Cayman GT4 schittert op de Nordschleife:

Video

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.