Officieel: Opel brengt GSi-label terug

Terugkeer van fameus naamplaatje

Opel GSi
Opel brengt het in GSi-label terug. Dat blijkt uit een bericht op de Instagram-pagina OpelVauxhallDesign.

Opel plaatst een afbeelding online waarop de typeaanduiding GSi is te zien. De afbeelding wordt vergezeld door de tekst "[...] dit is onze eerste exclusieve afbeelding van een van onze meest spannende toekomstige modellen". We verwachten het GSi-label tijdens de IAA van Frankfurt voor het eerst sinds lange tijd weer op een Opel te zien.

Of Opel het GSi-label in het leven roept om een nieuwe, mildere performancelijn onder het OPC-label op te zetten, of dat het de nieuwe naam van de OPC-modellen wordt, is tot op heden nog niet bekend. Wij mikken erop dat het GSi-label een kleine stap onder het OPC-label komt te staan. Daarmee zou Opel een lijn aan zijn modellengamma toevoegen die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de ST-lijn van Ford. Later vandaag volgt meer officiële informatie.

Verleden

Opel plakte het GSi-label onder andere op de Manta, de Kadett, en de Astra. Ook diverse generaties Corsa kregen het label op zich geplakt. De laatste Corsa die getrakteerd werd op een GSi-uitvoering, was de Corsa D. Deze werd tussen 2008 en 2010 nog als 150 pk sterke 1.6 Turbo GSi-geleverd. Ook dat model stond een stapje lager op de krachtladder dan gelijktijdig te koop zijnde 192 pk sterke OPC. GSi staat overigens voor Grand Sport Injection.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.