Nu officieel: Ferrari SP3JC

Unieke Ferrari voor Pop Art-fan

Ferrari SP3JC
Ferrari SP3JCFerrari SP3JCFerrari SP3JCFerrari SP3JCFerrari SP3JC

Eerder vandaag doken al de eerste afbeeldingen op van een nieuwe one-off van Ferrari: de SP3JC. Die unieke Italiaan is nu door Ferrari zelf op het podium getild.

De SP3JC, waarvan letters 'SP' weer voor Special Projects staan, is een one-off op basis van de F12tdf die in opdracht van een ongetwijfeld onwaarschijnlijk gefortuneerde klant is gebouwd. Ferrari's opdracht: maak een pure, compromisloze roadster op F12tdf-basis. Dit is na twee jaar ontwerpen en bouwen het resultaat.

Natuurlijk is in de SP3JC nog het origineel herkenbaar, maar Ferrari heeft er toch behoorlijk de zaag in gezet. Onder de lange, met doorzichtige panelen uitgeruste motorkap ligt de bekende 780 pk sterke V12, een machtig blok dat de SP3JC natuurlijk aan geweldige prestaties helpt. De F12tdf weet er in elk geval wel raad mee. Die auto weet een 0-100-sprint in 2,9 seconden af te leggen en heeft na 7,9 seconden de 200 al op de klok. Dankzij het remsysteem van de LaFerrari sta je vervolgens alweer na 121 meter stil, de 100-0 km/h-afstand bedraagt slechts 30,5 meter. De F12tdf doet een rondje Fiorano (het testcircuit van Ferrari) in 1.21, dat is twee seconden sneller dan de F12 Berlinetta. Volgens Ferrari ligt de topsnelheid van de F12tdf boven de 340 km/h. De bijzondere kleurstelling waarin de SP3JC is uitgevoerd, moet tegemoetkomen aan de Pop Art-liefhebberij van zijn eigenaar.

Overigens zouden de letters 'JC' in SP3JC staan voor John Collins, eigenaar van Talacrest, een bekende Engelse Ferrari-handelaar die zich specialiseert in de meest exclusieve modellen.

 

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.