‘Nissan nog niet klaar met Micra’

Een beetje tegen de verwachtingen in

Nissan Micra I-GT 100

Hoewel Nissan met de Micra op papier een schot in de roos heeft, blijven de verkoopaantallen eigenlijk nog wat achter. Het merk ziet echter nog altijd brood in de Micra, want Nissan's productieplanner spreekt over een volgende generatie van de compacte telg.

Aangezien de Micra zijn genen deelt met de mateloos populaire Renault Clio, zou je verwachten dat ook de Micra's als warme broodjes over de toonbank vliegen. Hoewel hij met dik 3.000 verkochte exemplaren (2019) in Nederland nog aardig loopt, moet hij ook hier zijn Franse concerngenoot ruimschoots voor zich laten. Renault verkocht hier vorig jaar namelijk 9.056 Clio’s. Tel daarbij op dat Renault's aandeel binnen de alliantie op ons werelddeel belangrijker wordt, dan lijken de laatste dagen van de Nissan Micra geteld.

Niks lijkt echter minder waar, want Autocar sprak Nissan's hoofd van de productplanning. Hij spreekt met het Britse blad over een volgende generatie van de Micra. Deze zal wederom de basis delen met de Renault Clio. Daarbij vertelt Marco Fioravanti dat de twee auto’s op uiterlijk vlak wederom enorm zullen verschillen. Hij vertelt echter niet hoelang de huidige Micra nog mee moet. In een video die Nissan eerder publiceerde over al zijn komende primeurs, was in een flits een Micra te zien. Dat leek echter eerder een gefacelift model te zijn.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum