Nissan legt 370 autonome Britse testkilometers af

Mission completed

Nissan Leaf autonoom Human Drive
Nissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human DriveNissan Leaf autonoom Human Drive

Een onderzoek naar autonome rijtechnieken in opdracht van de Britse overheid is afgerond. Onder de projectnaam HumanDrive is succesvol een testrit van 370 kilometer (230 miles) gemaakt. Tijd voor de prognose!

Voor het onderzoeksproject werd met meerdere partijen onder toeziend oog van de overheid samengewerkt. De afgelopen drie jaar kreeg het project alle tijd en financiële ruimte, £13,5 miljoen om precies te zijn, om met het onderzoek aan de slag te gaan. Twee grote proeven zijn daarbij succesvol afgerond. Tijdens de ‘Grand Drive’ werden in speciaal geprepareerde Nissans Leaf afstanden van 370 kilometer over de Britse wegen afgelegd.

De Leafs zijn voorzien van de nieuwste technieken, GPS-radars, Lidar-technieken en verschillende cameratechnologieën. Met behulp van deze systemen kunnen de Nissans helemaal hun eigen gang gaan. Ook op het gebied van navigatie en bij andere onverwachte obstakels hielden de auto’s de touwtjes zelf in handen. Bij het onderzoek lag de focus ook op het zo natuurlijk mogelijk laten rijden van de zelfsturende EV’s.

Hoewel het voorlopig een testproject blijft, kunnen toekomstige systemen voortborduren op de lessen van het HumanDrive-onderzoek.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.