Nissan Leaf Nismo gepresenteerd

Elektrosporter

Nissan Leaf Nismo
Nissan Leaf NismoNissan Leaf NismoNissan Leaf NismoNissan Leaf NismoNissan Leaf Nismo
Nissan heeft zijn Nismo-afdeling nu ook losgelaten op de Leaf. De productieauto die vandaag is gepresenteerd, werd eerder voorafgegaan door een studiemodel.

De Leaf is misschien niet de eerste auto waaraan je de sportiviteit van het Nismo-label zou koppelen. Toch is het zeker niet de eerste keer dat Nissan zijn Nismo-afdeling kennis laat maken met de Leaf. Van de vorige generatie Leaf bestond namelijk al een Nismo-smaak en van de huidige werd al een Nismo Concept getoond. Nu is de productieversie van de huidige Leaf gepresenteerd.

Vorig jaar liet Nissan de Leaf Nismo Concept zien en vandaag is de van die concept-car afgeleide productieversie gepresenteerd. De Leaf profiteert volgens Nissan van herschreven software, iets dat voor een directere gasrespons moet zorgen. Tevens is de stuurinrichting onder handen genomen.

De auto krijgt zoals verwacht aangepaste ophanging én wordt volgehangen met uiterlijke details. Zo draagt de auto een bodykit die volgens Nissan voor meer downforce zorgt, vinden we overal rode accenten terug én staat de auto op speciale 18-inchwielen die voor zo min mogelijk luchtweerstand zorgen. Ook vanbinnen monteert Nismo rode accenten, details die onder meer zijn te zien op het stuurwiel. Het instrumentenpaneel wordt afgewerkt met koolstofvezel.

Of en wanneer de Leaf Nismo naar Nederland komt, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.