Nissan Leaf krijgt ProPilot-techniek

Toekomst nadert

Nissan Leaf teaser
Nissan sluit de week af met een glimp van de digitale klokkenwinkel van de nieuwe generatie Leaf. Het merk maakt tevens bekend dat de elektrische Japanner over ProPilot-techniek komt te beschikken.

De nieuwe Nissan Leaf brengt een grotere actieradius (zo'n 500 kilometer) naar de elektrische hatchback van Nissan. Naast een conventioneler vormgegeven in- en exterieur, komt de tweede generatie Leaf over ProPilot-techniek te beschikken.

Met ProPilot is de Leaf in staat om op de snelweg op één baan zelfstandig aan de slag te gaan. De auto bepaalt in autonome modus zelf of er geremd, bijgestuurd of gasgegeven wordt. Het systeem werkt overigens alleen bij snelheden tussen 30 en 100 km/h. De Leaf behoudt zijn positie op de rijstrook, ook in bochten.

De Serena was de eerste Nissan die met het systeem werd uitgerust. Al snel maakte Nissan bekend dat het ProPilot-systeem langzaam maar zeker zou doorsijpelen naar andere modellen. Zo is de gefacelifte Qashqai ook bekend met deze subtiele vorm van autonoom rijden.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum