Nissan kondigt Z Proto aan

Z-lijn gaat door!

Nissan Z Proto teaser

Nissan komt met een nieuw model dat de Z-traditie voortzet, en daar laat het merk al eerder dan verwacht iets van zien! Nissan zegt op 15 september namelijk de Z Proto aan de wereld voor te stellen.

In mei dit jaar liet Nissan via een teaservideo weten dat zijn ontwikkelingskamers tot de plafonds zijn gevuld met nieuwe modellen. Binnenkort volgen nieuwe generaties van volumemodellen als de Qashqai en ook van de X-Trail zit een opvolger in het vat. Onlangs stelde Nissan de volledig elektrische Ariya aan de wereld voor, maar er is meer! Zo liet het merk weten eindelijk met een opvolger van de 370Z te komen, die met geboortejaar 2009 tot de oudste modellen van het moment behoort. Over de auto zelf hielden de Japanners de lippen nog stijf op elkaar, tot vandaag!

Nissan laat met een nieuwe teaservideo namelijk weten dat het 15 september de Z Proto aan de wereld voorstelt. Zeer waarschijnlijk staat 'Proto' voor prototype en dat zou betekenen dat het merk een vrij definitief ogende versie van het uiteindelijke productiemodel achter de coulissen heeft staan. Over die nieuwkomer is nog weinig bekend. Er gaan geruchten dat het nieuwe Z-model een grondige doorontwikkeling is van de huidige 370Z. De auto krijgt zeer waarschijnlijk weer een V6 onder de kap. Deze zescilinder is mogelijk dezelfde machine als de 400 pk V6 die zustermerk Infiniti in topversies van de Q50 en Q60 lepelt. Voorlopig tasten we op technisch vlak nog even in het duister, mogelijk komt daar over veertien dagen verandering in!

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.