Onder de radar: Halcón SuperSport Falcarto

Verbouwde Nissan 370Z uit Duitsland

Onder de radar: Halcón SuperSport Falcarto
Onder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport FalcartoOnder de radar: Halcón SuperSport Falcarto
Door al het beursgeweld van de IAA is de Halcón SuperSport Falcarto onder onze radar gebleven. Toch willen we je deze grondig verbouwde Nissan 370Z niet onthouden.

Halcón SuperSport is een nieuwe Duitse sportwagenfabrikant die tijdens de IAA van Frankfurt niet alleen een elektrische fiets, maar ook een heuse sportwagen presenteerde. We heten welkom: de Falcarto!

De Duitsers hebben een Nissan 370Z als basis genomen, maar zeggen dat er door de vele aanpassingen maar weinig meer van het origineel over is. Zo is vrijwel al het plaatwerk vervangen voor scherp getekende panelen van koolstofvezel. De Falcarto - Spaans voor valk - beschikt over de 3,7-liter metende V6 van z'n donor, al is er behoorlijk aan gerommeld. Zo staat een topversie op de planning die door de komst van twee turbo's goed is voor ruim 640 pk. Ook staat een mildere 420 pk sterke versie op de planning. In minder dan 3,5 tellen moet de nieuweling naar de 96 km/h (60 mph) denderen. Of dat in een fraaie verpakking plaatsvindt, laten we maar even in het midden. Er zullen slechts 15 exemplaren van geproduceerd worden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.