'Opvolger Nissan 370Z komt in 2020'

Na elf jaar

Nissan 370Z GT-R 50th anniversary

Onze Amerikaanse collega’s van MotorTrend spraken op de Tokyo Motor Show met Nissan. Daaruit zou blijken dat de opvolger van de 370Z volgend jaar wordt gepresenteerd.

Volgens Ivan Espinosa, hoofd product planning van Nissan, is de Z ‘belangrijk voor Nissans sportieve imago’. Ondanks neemt het merk ruim de tijd om de 370Z te vervangen: de huidige sportieve coupé betrad in 2009 de markt en is in Nederland nog steeds leverbaar als coupé-, cabrio- en extra snelle Nismo-variant. Die laatste heeft 16 pk extra ten opzichte van de 328 pk van de reguliere coupé en cabrio. In de Verenigde Staten schrapte Nissan de cabrio-variant al en Espinosa wekte tegenover MotorTrend de indruk dat de volgende Z alleen als coupé zal verschijnen. “Het ontwerp is bijna af”, aldus de leidinggevende van Nissan.

De huidige vanafprijzen voor de sportieveling zijn in Nederland € 109.650, € 112.550 en € 116.300 voor respectievelijk coupé, cabrio en Nismo. Die relatief hoge prijzen zijn vooral te danken aan de 3,7 liter grote V6 in de neus: dat blok blaft bijna 300 gram CO2 per kilometer uit zijn twee ronde pijpen en dat drijft de bpm op. Het is met het oog op de Europese CO2-doelstellingen dan ook niet ondenkbaar dat de 370Z-opvolger een hybride-systeem krijgt. De huidige 370Z is nog tamelijk old school, met een ongeblazen zescilinder voorin, aandrijving op de achterwielen én een handgeschakelde versnellingsbak.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.