'Nissan '400Z' komt niet naar Europa'

Slachtoffer van markt en wetgeving

Nissan Z Proto
Nissan Z ProtoNissan Z ProtoNissan Z ProtoNissan Z ProtoNissan Z ProtoNissan Z Proto

De opvolger van de Nissan 370Z, die waarschijnlijk 400Z heet, komt niet naar Europa. Dat is althans wat het doorgaans goed ingevoerde Automobilwoche heeft begrepen van iemand binnen het merk.

De relatief betaalbare sportcoupé is in ons deel van de wereld bijna uitgestorven. Daar gaat de volgende 'Z' van Nissan helaas geen verandering in brengen, zo lijkt het. De in de wandelgangen 400Z genoemde productieversie van de Nissan Z Proto beleeft in augustus zijn publieksdebuut, alleen niet hier. Ook op een later tijdstip niet.

Erg verrassend is het niet, we hielden er al rekening mee. Ook de verklaring die Automobilwoche van Nissan wist te onderscheppen, is eigenlijk heel logisch: "Vanwege een dalende markt voor sportwagens in Europa en specifieke regelgeving op het gebied van emissies is het voor Nissan onmogelijk om een ​​businessmodel te hangen aan een productieversie van het volgende Z-model in Europa." De CO2-taks en de beperkte verwachte vraag doen 'm de Europese das om.

Waarschijnlijk lopen we een heel leuke auto mis. De naam '400Z' komt niet uit de lucht vallen, want naar verwachting krijgt de Nissan 400 pk vermogen tot zijn beschikking. Dat zou afkomstig zijn uit een 4,0-liter biturbo V6 die Nissan van de schappen van luxemerk Infiniti trekt. Ongetwijfeld een krachtbron die dankzij de bpm hier in Nederland ook voor een stevig prijskaartje had gezorgd, dus begrijpelijk is het besluit van Nissan zeker. Toch hopen we dat enkele Europeanen enthousiast genoeg zijn om wat 400Z's deze kant op te halen.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.