Nissan Z GT4: bikkelharde raceversie

Extra zoete verboden vrucht

Nissan Z GT4
Nissan Z GT4Nissan Z GT4Nissan Z GT4Nissan Z GT4Nissan Z GT4

De Nissan Z is een verboden vrucht. In Europa levert Nissan het nieuwste model uit de Z-bloedlijn niet. Nissan toont nu een versie van de nieuwe Z die voor slechts een heel klein deel van de Z-liefhebbers toegankelijk zou zijn als het model hier wél beschikbaar was: de Z4 GT4.

Nissan en zijn sportafdeling Nismo hebben het doek getrokken van de Nissan Z GT4. De Nissan Z GT4 is de raceversie van de nieuwe Z die bedoeld is voor de GT4-raceklasse. Net als alle andere racers in die tak van de autosport is de Z GT4 gewoon gebaseerd op een productiemodel, in dit geval dus de Nissan Z.

De Nissan Z GT4 heeft dan ook 'gewoon' de VR30DDTT geheten 3.0 V6 met twee turbo's van de Nissan Z in zijn lange snuit, maar die machine is natuurlijk wel door Nismo onder handen genomen. Technische specificaties geeft Nissan overigens nog niet vrij, die volgen pas in november tijdens de SEMA Show in Las Vegas. In de straatlegale Nissan Z is de zescilinder 400 pk sterk. Nissan en Nismo hebben het chassis aangepakt en hangen de auto uiteraard vol met spoilers en lipjes om de aerodynamica te verbeteren. Reken verder op een gestript interieur compleet met kuipstoelen en een rolkooi. Meer in november!

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.