Nieuwe Subaru WRX dichtbij onthulling

Flink tandje erbij?

Subaru WRX

Subaru staat te popelen om ons de nieuwe WRX te laten zien. Voor de tweede keer krijgen we iets van de sportieve sedan te zien en nu weten we ook wanneer men het doek er vanaf trekt.

Je hoeft niet speciaal een liefhebber van Subaru te zijn om de WRX een toffe auto te vinden. De drielettercombinatie is in de loop der jaren tot een waar begrip uitgegroeid. Niet alleen op menig rallycircuit, maar ook op de openbare weg. Nog heel even en dan maken we kennis met de volgende generatie van de WRX, die ondanks zijn nog altijd duidelijke overeenkomsten met de Impreza sedan sinds de huidige generatie enkel nog WRX heet.

De volgende WRX lijkt weer iets meer op eigen benen te komen staan. Voor wat er tot nu toe van te zien is, lijkt het erop dat de WRX een andere raamlijn heeft dan de Impreza sedan en dus is het goed mogelijk dat Subaru de nieuwe WRX echt grotendeels van de grond af nieuw ontwikkeld heeft. Mogelijk geldt de Viviz Performance STI Concept uit 2018 als groot voorbeeld voor het nieuwe lijnenspel.

Op 19 augustus presenteert Subaru de nieuwe WRX op de New York International Auto Show. Helaas blijft het bij die informatie en deze nieuwe teaserfoto, dus is het ook nog altijd gissen welke krachtbron de Japanners in de WRX lepelen. Vorig jaar ging het gerucht dat het een maar liefst 400 pk en 490 Nm sterke 2.4 boxermotor wordt. Daarmee zou de nieuwe WRX de huidige - met zijn hooguit 359 pk sterke 2.5 ruimschoots overtreffen. Het water loopt ons alvast in de mond, al moeten we onze vingers nog even gekruist houden of de nieuwe WRX überhaupt onze kant op komt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.