Nieuwe Subaru WRX niet voor Nederland

Volgas aan onze markt voorbij

Subaru WRX
Subaru WRXSubaru WRXSubaru WRXSubaru WRXSubaru WRXSubaru WRXSubaru WRXSubaru WRX

Slecht nieuws voor wie na het bekijken van de eerste foto's van de nieuwe Subaru WRX al met de portemonnee in de aanslag zat: Subaru heeft vooralsnog geen plannen om de kersverse sportsedan naar Europa te halen.

De nieuwe Subaru WRX komt niet naar Nederland. De Nederlandse importeur meldt aan AutoWeek dat er momenteel geen plannen zijn om de jongste WRX naar ons land te halen. Voor de liefhebber een teleurstellend maar mogelijk niet al te verrassend bericht. Subaru besloot eerder al de grondig vernieuwde BRZ niet naar Europa te halen.

De nieuwe WRX, die nog niet in STI-trim is gepresenteerd, is op papier een veelbelovend model, compleet met een extravagant uiterlijk en een 275 pk en 350 Nm sterke 2.4 geblazen viercilinder boxermotor. Subaru's jongste WRX heeft een agressieve Levorg-snuit, heftige kunststof aankleding rondom en komt ook nog eens als sportievere GT-uitvoering met adaptieve dempers, speciale sportstoelen en een nieuwe automatische transmissie. De non-GT heeft een handgeschakelde zesbak, maar moet het dus zonder die extra attributen doen.

Subaru komt op termijn waarschijnlijk ook nog met een nieuwe WRX STI, de van Subaru Tecnica International - Subaru's 'M-divisie' - afkomstige versie die het zomaar eens tot zo'n 400 pk en bijna 500 Nm sterke zou kunnen schoppen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.