Subaru WRX STI in krachtigste vorm ooit

Diamond Edition breekt los

Subaru WRX STI Diamond Edition
Subaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond EditionSubaru WRX STI Diamond Edition

Subaru heeft een speciale editie van de WRX STI gepresenteerd. Deze in beperkte oplage te bouwen Diamond Edition wordt niet alleen uiterst zeldzaam, maar ook nog eens de krachtigste uitvoering van de WRX STI ooit.

De WRX STI is een bloedverwant van de legendarische Impreza's WRX STI, rallybeesten voor de openbare weg die al jaren een bijzonder plekje opeisen in autoland. De huidige generatie loopt op zijn laatste benen; Subaru is al enige tijd bezig met het uitzwaaien van de sportsedan. Het merk presenteert nu deze Diamond Edition, een op 30 stuks gelimiteerde versie van de auto die de boeken ingaat als de krachtigste WRX STI ooit.

De geblazen 2,5-liter viercilinder boxermotor is namelijk niet 300 pk sterk, zoals de basisversie, maar schopt het tot maar liefst 359 pk. Subaru heeft het motormanagementsysteem herschreven en monteert een aangepast uitlaatsysteem. De sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h neemt nu slechts 5 tellen in beslag. De topsnelheid blijft met 255 km/h gelijk. Subaru monteert stevigere motorsteunen en de spoorbreedte van de auto is vergroot met 2 centimeter. De auto is voorzien van een een bodykit met een fluorescerend kleurtje.

Zoals gezegd gaat Subaru slechts 30 exemplaren bouwen, die je waarschijnlijk niet in Nederland gaat tegenkomen. Niet alleen wordt de WRX STI hier niet meer geleverd, deze speciale uitvoering is ook nog eens puur en alleen voor de Zuid-Afrikaanse markt bedoeld.

Toekomst

Met de Viziv Peformance Concept liet Subaru tijdens de Tokyo Motor Show zien wat we van een nieuwe WRX STI zouden kunnen verwachten. De wereld heeft inmiddels al kunnen kennismaken met een nieuwe generatie Impreza en dat betekent dat ook een nieuwe WRX STI in het vat zit. Omstreeks 2020 moet die klaar zijn voor de markt, maar of daar weer een Europese versie tussen zit, valt nog te bezien.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum