Nieuwe Seat Toledo staat in Parijs

Seat Toledo
Seat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat Toledo
Twee maanden geleden onthulde Seat in Madrid de Toledo Prototipo. De productieversie is nu klaar en wordt in september onthuld op de Salon van Parijs.

Twee maanden geleden onthulde Seat in Madrid de Toledo Prototipo. De productieversie is nu klaar en wordt in september onthuld op de Salon van Parijs. In november staat hij bij de Nederlandse dealers.

Volgens Seat is een belangrijk punt van de derde generatie van de Toledo zijn grote bagageruimte, iets waarmee zijn voorgangers goed hebben gescoord. De nieuwe Toledo heeft een bagageruimte met een dubbele vloer en met een inhoud van 500 liter, maar dat is net zo veel als van de huidige versie.
De nieuwe gezinsauto is na de Altea de tweede Seat van de moderne generatie. De carrosserie is vrijwel ongewijzigd die van de Prototipo. Het enige verschil is dat de vouwen in de motorkap, die onder de grille doorlopen minder geprononceerd zijn. De eigenaardige achterkant is dus ook gebleven. Maar we beginnen al een beetje aan die vreemde kontjes te wennen, nu we de Renault Mégane regelmatig op de weg tegenkomen.
Het panoramadak van de Prototipo is verdwenen en of het als optie leverbaar zal zijn, is nog niet bekend.
De productieversie is drie centimeter korter dan de concept car en meet 4,46 m, breedte en hoogte zijn met 1,77 m en 1,58 m gelijk.
Voor de Toledo komen twee benzinemotoren en twee diesels beschikbaar: de 1.6 met 102 pk , de 2.0 FSI met 150 pk, de 1.9 TDi met 105 pk en de 2.0 TDi met 140 pk .
De 2.0 FSI en de 2.0 TDi zijn standaard gekoppeld aan van een handgeschakelde zesbak. Voor de 2.0 FSI is als optie een zestraps Tiptronic-versnellingsbak beschikbaar, terwijl de 2.0 TDi ook leverbaar is met de nieuwe DSG-zesversnellingsbak (met dubbele koppeling).
De Toledo zal ruim voorzien zijn van veiligheidssystemen zoals ABS, TCS en als opties ESP en remassistent. Verder zijn er zes airbags: twee voorin, twee zij- en twee hoofd-airbags. Op alle plaatsen zijn driepuntsgordels beschikbaar. Die voorin zijn uitgerust met gordelspanners. De voorstoelen hebben anti-whiplashhoofdsteunen en achterin is Isofixbevestiging voor kinderzitjes aanwezig.
Het audiosysteem is geïntegreerd in de middenconsole en heeft als optie zowel een CD- als een MP3-speler.
Nog redelijk exclusief is de toepassing van Bluetooth-technologie in de Toledo, al is dat een optie die niet meteen leverbaar zal zijn, maar vanaf de jaarwisseling. Met dit systeem kunnen GSM's en PDA's draadloos met elkaar 'praten'. Er kan dus ook handsfree vanuit de nieuwe Toledo worden gebeld zonder verbinding tussen de telefoon en de auto. De Bluetooth-functies kunnen door multifunctionele knoppen op het stuur worden bediend en bovendien heeft de bestuurder toegang tot een van de belangrijkste eigenschappen van het Bluetooth, de stemherkenning.
Prijzen van de nieuwe Toledo zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.