Seat Toledo 2.3 V5 Sport (2002)

autoreview

Seat Toledo 2.3 V5 Sport (2002)

Signalement

UitvoeringToledo 2.3 V5 Sport
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf235.000 km
KM-stand laatst251.000 km
Lezerswaardering: 25%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

wat een fijne auto!

 • 236.000 km

Ik heb voor niet zoveel geld een Seat Toledo vr5 op de kop getikt met 170pk. De auto heeft rondom wat schade en was daardoor goed betaalbaar. In principe maakt dat me niet zoveel uit. Ik heb liever dat de auto door wat schades goedkoop is, dan door een ernstig technisch probleem. Meestal als ik mijn leaseauto moet inleveren ga ik gewoon een ondergewaardeerde auto zoeken. Zo kwam ik op deze Seat. Ik heb hiervoor ook een Volvo 850, met eveneens 170pk gehad, voor 500€ toch een half jaar mee kunnen rijden. Deze auto is echter veel fijner. De VR5 motor is veel en veel rapper en soepeler. Ik heb altijd al een liefde gehad voor 5 cilinders. Zo had ik vroeger al een audi 90 en een audi coupe 20V quattro. Dit is weer wat nieuws voor me, het is de 1e VR motor. De anderen waren allemaal 5 in lijn. Maar wat loopt die motor fantastisch. Hij is superstil als je rustig aan het rijden bent. Maar als je echt gas geeft trekt hij als een lier en dan hoor je een geweldig mooie roffel.

Nog steeds in bezit

 • 251.000 km

Ik heb al regelmatig overwogen de auto te vervangen. Omdat ik eigenlijk dacht dat ik deze auto maar tijdelijk zou gebruiken. Niets is zo definitief als tijdelijk. En het is eigenlijk ook helemaal niet zo erg. Eigenlijk zou een diesel voordeliger zijn. En ik heb al een paar diesels proefgereden, beide met een 2.0TDI motor. En op de terugrit in de Seat voelde de V5 toch heel wat soepeler, krachtiger en stiller dan de 2.0TDI in een Leon en een Passat. Toch maar gewoon oprijden, denk ik. Het begint een oude auto te worden. Ook om te zien. Maar het ding rijdt gewoon heel erg lekker en eigenlijk ook geen noemenswaardige problemen. Gewoon regulier onderhoud en een keer een lekkend rubber en een abs sensor van een paar tientjes. De VR5 20V motor is een van de fijnst lopende motoren die ik ooit in deze klasse heb gereden. Ook in vergelijking met modernere motoren. Het verbruik op de snelweg is te doen (1 op 12). Binnen de bebouwde kom is het ongunstig (1 op 8). En dat is dan wel bij een pittige rijstijl. Gewoon nog even mee doorrijden!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens