Nieuwe Peugeot 208 duikt op!

Succesnummer met slagtanden

Peugeot 208 gelekt

Ongetwijfeld sombere gezichten aan de vergadertafel van Peugeot. Ruimschoots voor de geplande onthulling laat de nieuwe 208 zich namelijk al online bekijken.

Er staat een hoop te gebeuren in het land van de compacte Franse auto's. Renault werkt aan een nieuwe Clio en Peugeot heeft een splinternieuwe 208 achter de coulissen staan. Die laatste is nu dankzij Carblogitalia al online verschenen.

Vooralsnog is alleen deze niet bepaald hoogwaardige foto beschikbaar, maar wat we al kunnen zien is natuurlijk interessant. Zo is het ontwerp van de nieuwe 208 geïnspireerd op dat van de nieuwe 508. Inderdaad: ook deze compacte Fransman krijgt de led-slagtanden in zijn neus die vanuit de koplampen de bumper in duiken. Daarbij krijgt de nieuwe 208 een opvallend grote 'muil', een grille die optisch wordt opgesplitst door de bumperbalk en de daarop geplakte kentekenplaat. De 208 krijgt drie ledstrepen in zijn koplampen en een duidelijk gewelfde motorkap.

Techniek

De nieuwe 208 wisselt de EMP1-basis van de huidige generatie in voor het nieuwe CMP-platform, een door PSA samen met het Chinese Dongfeng ontwikkelde basis die al door de reeds gepresenteerde DS 3 Crossback wordt gebruikt. Auto's als de Citroën C3, C4 Cactus en Opel Crossland X maken momenteel overigens gebruik van een sterk gemoderniseerde EMP1-basis. De nieuwe CMP-basis breekt de deur open naar vergaande elektrificatie. Van de DS 3 Crossback is al een elektrische E-Tense-versie gepresenteerd en het ligt in de lijn der verwachting dat ook de 208 aan de stekker gaat. Als de aandrijflijn overeenkomt met die van zijn DS-broertje betekent dat dat ook de 208 een 50 kWh groot accupakket in zijn bodem krijgt. De elektromotor stuurt dan 135 pk en 260 Nm naar de voorwielen. Een actieradius van zo'n 300 kilometer zou haalbaar moeten zijn.

Die elektrische 208 krijgt natuurlijk ook broertjes met verbrandingsmotoren. Reken in elk geval op een uitgebreide reeks aan PureTech-benzinemotoren en op een stel BlueHDi-dieselblokken. Natuurlijk komt er ook weer een GTi en volgens de geruchtenmolen verschijnt er ook een volledig elektrische versie met GTi-emblemen. Verwacht de nieuwe 208, die designtechnisch is doorspekt met invloeden van auto's als de 508 en de 3008, alleen als vijfdeurs. We zetten in op een onthulling tijdens de Autosalon van Genève in maart.

PRIVATE LEASE Peugeot 208

DirectLease
Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 75 (5D/5H)
€ 359
 
Arval
Peugeot 208 Active Pack 1.2 PureTech 75 (5D/5H)
€ 393
 
Alphabet
Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 75 (5D/5H)
€ 399
 
Peugeot
Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 75 (5D/5H)
€ 427
 
Leaseplan
Peugeot e-208 Allure EV 50kWh 136 (5D/CVT)
€ 529
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.