Nieuwe Nissan Qashqai nu ook met vierwielaandrijving

Inclusief prijzen

Nissan Qashqai

Nissan breidt het Nederlandse leveringsgamma van de nieuwe Qashqai uit met een vierwielaangedreven versie. AutoWeek heeft de prijzen.

De nieuwe Nissan Qashqai is al te bestellen met een tweetal mild-hybride benzinemotoren. De prijslijst start met de €33.540 kostende Qashqai met de 140 pk mild-hybride DIG-T met een handgeschakelde zesbak. Voor meer pit zorgt de minimaal € 37.940 kostende uitvoering met de 158 pk sterke 1.3 DIG-T. Die krachtigere mild-hybride benzinemotor is ook met een Xtronic-automaat verkrijgbaar. Een vierwielaangedreven versie was al aangekondigd en is nu ook daadwerkelijk op de prijslijst gezet.

Wie in de markt is voor een vierwielaangedreven Qashqai, heeft niet veel te kiezen. Nissan biedt namelijk alleen de 158 pk versie van de mild-hybride 1.3 DIG-T aan in combinatie met vierwielaandrijving. Dan heb je ook direct de Xtronic-automaat. De vierwielaangedreven Qashqai heeft een vanafprijs van €44.990, al krijg je voor dat geld wel direct de N-Connecta-uitvoering. Hoger op de uitvoeringsladder staan de Tekna en Tekna Plus, die achtereenvolgens € 47.540 en € 51.290 kosten. De meerprijs ten opzichte van de 158 pk Qashqai met automaat en voorwielaandrijving bedraagt over de gehele linie € 3.000.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

De vierwielaandrijver is met een wagengewicht van 1.480 kilo de zwaarste van de nieuwe Qashqai-familie. Ter vergelijking: de voorwielaangedreven variant met dezelfde krachtbron en de Xtronic-automaat legt 1.368 kilo in de schaal. De vierwielaangedreven SUV sprint in 9,9 tellen naar 100 km/h. Zijn topsnelheid bedraagt 198 km/h. Het gemiddeld verbruik is volgens Nissan vastgesteld op 6,9 l/100 km. Daarmee is hij iets dorstiger dan zijn gelijk gemotoriseerde voorwielaangedreven broertje (6,4 l/100 km). Bestellen kan per direct. In een later stadium levert Nissan de Qashqai ook met de innovatieve e-Power-aandrijflijn.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.