Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV in beeld

Aan Europese neus voorbij?

Mitsubishi Outlander PHEV

De begin dit jaar onthulde nieuwe Mitsubishi Outlander heeft vooralsnog geen voet op Europese bodem gezet. Zonde? Wellicht, de PHEV-versie van de actuele Outlander is voor het merk namelijk een van zijn grootste Europese succesnummers van de laatste jaren gebleken. Ook van de nieuwe Mitsubishi Outlander komt een plug-in hybride variant en daarvan krijgen we nu een eerste indruk.

De Outlander is in Nederland met grote afstand het model geweest waarmee het Mitsubishi de laatste tien jaar de grootste verkoopsuccessen boekte. Dat heeft Mitsubishi vooral aan de PHEV te danken, de plug-in hybride Outlander waarvan er tussen 2013 en 2015 jaarlijks ruim 8.000 exemplaren werden verkocht. Van dergelijke onder meer door fiscaal voordeel aangejaagde verkoopcijfers kan Mitsubishi in ons land tegenwoordig alleen nog maar dromen. Van de nieuwe Outlander komt ook weer een plug-in hybride, de vraag is echter of die - ondanks de teaserplaat - ook naar Europa komt.

De toekomst van Mitsubishi in Europa leek enige tijd aan een zijden draadje te hangen. Het merk liet in 2020 namelijk weten dat de toen nieuwe gefacelifte ASX de laatste nieuwe of vernieuwde auto van Mitsubishi zou zijn die het in Europa zou leveren. Daarmee leek de begin dit jaar onthulde nieuwe Outlander definitief niet naar onze markt te komen, maar er gloort hoop. Dit jaar kwam Mitsubishi namelijk op zijn besluit terug en meldde dat het voor Europa in ieder geval twee op Renault-basis geplaatste modellen in het vat heeft zitten. De nieuwe Outlander zou zomaar een van die twee nieuwkomers kunnen zijn, aangezien de auto zijn CMF-CD-platform deelt met de Nissan X-Trail/Rogue. Inderdaad, een platform van de alliantie Renault-Nissan.

Mitsubishi laat een nieuwe foto zien van de Outlander PHEV, waarvoor de deur voor dus op een klein kiertje lijkt te staan. De nieuwe plug-in hybride Outlander krijgt een doorontwikkelde versie van de bekende S-AWC-aandrijflijn, die onder meer uit twee elektromotoren en een benzinemotor bestaat. We zijn in afwachting van een reactie van de Nederlandse importeur.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.