Mitsubishi Outlander 2.0 ClearTec Instyle 2WD (2019)

| Uitvoering | Outlander 2.0 ClearTec Instyle 2WD |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2019 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 167.287 km |
| KM-stand laatst | 177.000 km |
Nieuwe aanwinst voor het gezin
Op mijn verjaardag onze nieuwe gezinswagen opgehaald. Hiervoor hadden we een Suzuki Vitara uit 2016 wat een hele goede auto was. Dat merkte we ook bij het inruilen, want we kregen en meer voor terug dan ik dacht. Is 2e hands een hele populaire auto. Het liefst wilde we weer een Suzuki alleen dan: groter, luxer, stiller, trekhaak en met automaat. Mijn voorkeur gaat uit naar Japans vanwege de reputatie. Aanschaf van een auto kost toch altijd weer een hoop geld en ik vind het een leuke zoektocht om te ontdekken wat er allemaal is. Gewapend met een hoop internet kennis begon ik aan mijn uitvoerige zoektocht. Rond de 20.000 euro op zoek naar een ruime betrouwbare auto die niet te zwaar is i.v.m. wegenbelasting en 1500 kilo kunnen trekken. Ook wilde ik de auto een beetje in de buurt aanschaffen.
Lexus nx: Duur, geen android auto binnen budget en kofferbak te klein
Skoda kodiaq: proefrit in gemaakt. top auto! automaat was niet helemaal lekker. model had al ruim 140.000 ervaring en durfde het niet aan.
Honda CRV 1.5: Bij de Honda dealer een dikke uitvoering gezien voor een scherpe prijs. Te lang gewacht en toen helaas verkocht. Geen vergelijkbaar model meer gevonden.
Renault grand scenic. Te krap achterin
Toyota Rav 4 2016-2019: Deze stond hoog op mijn lijstje. 2e hands vrij prijzig en zocht een uitvoering met leren stoelen. Helaas niet gevonden binnen budget.
Skoda octavia: Wellicht de meest verstandige keuze. Doet eigenlijk alles goed. Kwam bij de Renault dealer een 1st edition tegen met sportstoelen die zat heerlijk. Nog gezocht naar een vergelijkbaar model met lage KM stand, maar niet gevonden.
Opel insignia: Veel auto voor weinig geld. Alleen deed mij niks.
Toyota avensis: Zijn relatief goedkoop en voldoet aan vrijwel het hele wenslijstje. Alleen geen hoge instap die we graag willen.
Renault talisman: viel tegen toen ik erin ging zitten.
Alfa Romeo Stelvio: ja, heel graag! maar bang voor de kosten
Mazda CX 5: te klein achterin en behoorlijk duur op de 2e hands markt.
volkswagen touran: nogal een zaaddodend model. Wel superpraktisch. Leuk model gevonden, alleen ruim boven het budget. Uiteindelijk geen proefrit gemaakt.
Zijn nog wel meer modellen de revue gepasseerd, maar zal het hierbij laten.
Ik zag vlak bij huis een Mitsubishi Outlander staan. Toen kwam ik erachter dat deze ook bestaat als niet hybride. Een beetje ingelezen en een benzine uitvoering klonk wel interessant. Tikt alle boxjes aan van mijn wensenlijst. Dus even snel langsgereden. Die auto was een karige uitvoering uit 2016. Viel in de beleving toch een beetje tegen. Veel auto voor relatief weinig geld, maar wilde toch wat meer luxe. Een tijdje later kwam ik een PHEV uitvoering tegen met de dikste uitvoering en dan voelde al een heel stuk beter! Dus toch maar wat beter zoeken naar een bezine variant met een goede uitrusting. Toen kwam ik erachter dat er nogal wat kleine verschillen zitten in de periode van 2016 t/m 2019. Ledlampen, usb poort, infotainment systeem. Kort samengevat: vooral op zoek naar een recent model.
vervolg
We kunnen weer verder met de review. Mijn excuses dat het zo lang heeft geduurd. Door verschillende omstandigheden had ik geen tijd om rustig even zitten en mijn ervaringen op papier te zetten. Normaal schrijf ik dit soort reviews in mijn vakantie, alleen kon ik niet in mijn account.
Inmiddels is de auto bijna jaar in mijn bezit en zijn we ongeveer 8000 kilometer verder. Voor de kleine stukjes gebruiken we onze Nissan Leaf van de eerste generatie en de langere stukken deze Mitsubishi. Af en toe twee auto's nodig en dan gebruiken we deze ook voor korte stukjes. Ik rij er elke week wel 1 of twee keer naar mijn werk toe. Dat is een rit van 24 kilometer waarbij de meeste kilometers 50 en 80 wegen zijn. Ik ben zelf een rustige rijder haal op dat stukje volgens de boordcomputer meestal rond de 6.5 en 7 liter per 100 kilometer. Dat vind ik best netjes voor een auto van dit formaat. Ook stukjes van 50-60 kilometer gereden en geprobeerd extra zuinig te rijden, door goed uit te rollen en achter vrachtwagens te zitten. Dan kwam ik zo laag als 5.5 liter per 100 kilometer. Heel realistisch is het niet in het dagelijkse leven. Met een volle aanhanger of Kip caravan is 1 op 10 goed haalbaar. Dat waren voornamelijk korte stukjes.
Er is ook meer dan genoeg vermogen om iets achter de trekhaak te hangen. De liter bromt rustig en laat zich horen wanneer je het gaspedaal intrapt. Het nodigt niet uit om hard te rijden. Wel heerlijk om zo met automaat te rijden. Helemaal in combinatie met automatische cruisecontrol, Zorgt voor een ontspannen auto rit. Daar is die ook voornamelijk voor bedoeld. Heel de auto vol gooien en comfortabel naar bestemming. Bij het inpakken voor een weekendje weg merk je dat er een hoop in past, maar niet zo slim is ingedeeld als bijvoorbeeld een Volkswagen Touran. Ook de Vering mag wat steviger. Toen de auto helemaal vol zat met vakantiespullen, eten, drinken en kratjes bier was het nodig om de drempels wat rustiger te nemen.
Voor onze zomervakantie hadden we de bench en de hond meegenomen en die neemt bijna de hele kofferbak in beslag. De volgende keer haal ik de derde zitrij eruit en dat scheelt ook een hoop ruimte. In mijn ontdekkingstocht naar verborgen ruimtes kwam ik boven een wiel nog een loze ruimte tegen waar ik stiekem toch een hoop spullen spullen kwijt kon. Al die ruimte kon toch slimmer benut worden.
stop review
Voorlopig stop ik met deze review. Het zal waarschijnlijk aan mij liggen, maar ik kon een paar keer niet in mijn account. Review een paar keer niet goed opgeslagen. Ik kan al geen tankbeurten toevoegen en nu kan ik ook mijn reviews niet wijzigingen. Alleen nieuwe gedeeltes toevoegen. Geprobeerd met verschillende browsers en laptops. Ik zal het over een jaar nogmaals bekijken.