Mitsubishi Outlander PHEV breekt door 200.000-grens

Verkooplader

Mitsubishi Outlander PHEV plug-inhybride Duurtest

Mitsubishi meldt trots dat het sinds de introductie van de Outlander PHEV in 2013 de grens van 200.000 verkochte exemplaren heeft doorbroken.

De Outlander PHEV, waarvan nagenoeg de gehele eerste ladingen door Mitsubishi Nederland naar ons land werden gehaald zodat er volop geprofiteerd kon worden van de gunstige bijtellingsregels, is wereldwijd 200.000 keer over de toonbank gegaan. Tussen 2015 en 2018 was het de best verkochte plug-in hybride van Europa.

De plug-in hybride Outlander - er zijn ook non-PHEV's te koop - die nu in de showrooms staat, is niet meer hetzelfde als de auto die een kleine zes jaar geleden werd gepresenteerd. Begin 2018 werd de auto gefacelift en toen werd ook de techniek van de auto herzien. De 2.0 werd vervangen door een 2.4, de achterste elektromotor kreeg een krachtinjectie en de gehele aandrijflijn werd efficiënter gemaakt. In 2013 werden in ons land ruim 8.000 exemplaren op kenteken gezet, een heftig aantal. Mitsubishi verkocht het jaar ervoor in Nederland in totaal namelijk maar 3.580 auto's. Per 1 januari 2014 zette de belastingdienst een streep door het 0-procent bijtellingstarief van de Outlander, waarna de SUV in de categorie van 7 procent kwam te vallen. De verkoop ging aardig door, want begin 2014 stond het 10.000ste exemplaar op Nederlands kenteken.

Wil je meer lezen over de Outlander PHEV in Nederland? In dit artikel gaan we uitgebreid in op de Outlander PHEV en zijn Nederlandse avonturen.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.