Nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross ook als PHEV naar Nederland

De laatste nieuwe?

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV
Mitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEVMitsubishi Eclipse Cross PHEV

AutoWeek kan exclusief melden dat de gefacelifte Mitsubishi Eclipse Cross ook naar Nederland komt. Naast de conevntionele benzineversie komt ook de Eclipse Cross PHEV naar ons land. Inderdaad, de plug-in hybride.

Mitsubishi gaf onlangs de eerste foto's en de eerste informatie van de vernieuwde Eclipse Cross vrij. De in 2017 gepresenteerde SUV krijgt in gewijzigde vorm een grondig herziene snuit én een aangepast achterste. Ook maakt de kleine broer van de Outlander voor het eerst in zijn bestaan kennis met een plug-in hybride aandrijflijn. Op basis van een bron binnen Mitsubishi Nederland kan AutoWeek bevestigen dat de gefacelifte Eclipse Cross ook naar Nederland komt. Goed nieuws voor wie graag stekkert: ook de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV komt naar ons land! De eerste exemplaren worden naar verwachting eind maart geleverd.

De komst van de opgefriste Eclipse Cross naar Nederland stond nog niet vast. Mitsubishi gaf eerder dit jaar namelijk aan dat het geen nieuwe modellen meer introduceert op de Europese markt. De gewijzigde Eclipse Cross telt niet als nieuw model en wordt dus nog wel naar Nederland verscheept. Het zal een van de laatste, zo niet de laatste, vernieuwde Mitsubishi zijn die bij de Nederlandse dealers komt te staan.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

De aandrijflijn van de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, de nieuwe plug-in hybride variant, is technisch sterk gelieerd aan de Outlander PHEV. Sterker nog, de auto krijgt hetzelfde  hybridesysteem dat onder meer uit een 2,4-liter MIVEC-viercilinder benzinemotor en twee elektromotoren bestaat. Zowel de achter- als de vooras heeft een elektromotor en dat betekent dat de Eclipse Cross PHEV S-AWC-aandrijving kent. Uitgebreide technische specificaties volgen in een later stadium. Als de specificaties echter identiek zijn aan die van de Outlander PHEV, dan moet je rekenen op een 135 pk en 211 Nm sterke 2.4 viercilinder die wordt bijgestaan door twee  elektromotoren van 82 pk en 137 Nm. Het accupakket van de Outlander PHEV heeft een capaciteit van 13,8 kWh, goed voor een elektrische actieradius van 45 kilometer. De topsnelheid van de Outlander PHEV bedraagt in EV-modus 135 km/h. Op de foto's is de in Japan al in de verkoop gegane Eclipse Cross PHEV te zien. Overigens komt de Eclipse Cross ook weerop de markt met een geblazen 1.5 benzinemotor.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum