Citroën C5 Aircross - Kia Sportage - Mitsubishi Eclipse Cross - Triotest

Onder vuur

882fd37d8fba8bdf05c4b8346ea5020d
AutoWeek 33 2020
AutoWeek 33 2020

Je leest het in AutoWeek 33 2020

Er was een tijd dat de Kia Sportage het rijk voor zichzelf had en dat legde het bedrijf bepaald geen windeieren. De afgelopen jaren komt de middelgrote SUV echter steeds meer onder vuur. Kan de Koreaan nog op tegen nieuwere modellen als de Mitsubishi Eclipse Cross en Citroën C5 Aircross?

Het belang van de Sportage voor Kia kan bijna niet worden overschat. De betaalbare SUV zette de Koreanen in ons land prominent op de kaart, terwijl andere merken nog helemaal niet bezig waren met een dergelijk model. De laatste jaren krijgt de Sportage er echter de ene na de andere concurrent bij. Op basis van het modulaire EMP2-platform heeft Citroën bijvoorbeeld de eigenzinnige C5 Aircross en Mitsubishi doet een gooi met de Eclipse Cross. Bij Kia zelf zitten ze echter ook bepaald niet stil en hoewel de Sportage in beginsel het oudste model van dit trio is, heeft hij als enige zijn facelift al gehad.

Er veranderden trouwens geen fundamentele zaken. Xenonverlichting maakte plaats voor led en op detailniveau werden uiterlijk en innerlijk bijgepunt en dat was het wel zo’n beetje. In alle eerlijkheid valt dat ook wel te zien in het interieur. Het grote multimediasysteem en de digitale klokkenwinkel uit bijvoorbeeld de Xceed zijn in de Sportage afwezig en het materiaalgebruik kan de toets der kritiek maar net aan doorstaan. Wel blinkt het uit in bedieningsgemak; zowel het digitale als fysieke deel laat zich ontzettend gemakkelijk doorgronden. Veel knoppen in logische clusters zorgen ervoor dat het buitengewoon eenvoudig is om alles naar je hand te zetten. Nog zo’n voorbeeld: door de afstandsknop van de adaptieve cruisecontrol ingedrukt te houden, schakelt het systeem desgewenst over naar ‘gewone’ cruisecontrol. Een zitrij naar achteren laat de Sportage ook geen steken vallen. Het panoramadak slokt wat ruimte op, maar voor een gemiddelde Nederlander blijft er voldoende ruimte over. Helemaal achterin is de Sportage zeker niet de ruimste in het segment. Krap valt het met 503 liter echter ook weer niet te noemen.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,99. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,99

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Citroën C5 Aircross - Kia Sportage - Mitsubishi Eclipse Cross - Triotest

Onder vuur

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,99.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Citroën C5 Aircross - Kia Sportage - Mitsubishi Eclipse Cross - Triotest

Onder vuur

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Alphabet
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid DynamicLine (5D/6H)
€ 669
 

Gerelateerde forumtopics