Nieuwe Mercedes-Benz Citan voor het eerst naar buiten

Achter Kangoo aan

Mercedes Citan Spionage
Mercedes Citan SpionageMercedes Citan SpionageMercedes Citan SpionageMercedes Citan SpionageMercedes Citan SpionageMercedes Citan Spionage

De nieuwe Renault Kangoo werd onlangs al door de Fransen getest in winterse omstandigheden, maar nu is ook de daaraan verwante Mercedes Citan voor het eerst op pad.

Net als bij de huidige generatie delen ook de volgende Renault Kangoo en Mercedes-Benz Citan hun basis. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de nieuwe Citan op zou duiken, want afgelopen zomer reed de Kangoo al gecamoufleerd voorbij. De eveneens verwante Dacia Dokker liet zich even later ook al zien. Subtiele zaken als andere koplampen en een kenteken uit Stuttgart verraden dat we deze keer met de Mercedes te maken hebben. Verder oogt de Citan weer als een duidelijke tweelingbroer van de Kangoo. De verwachting is wel dat de Citan ietwat langwerpige achterlichten krijgt vergeleken met de exemplaren van zijn Franse evenknie, hoewel dat nu nog niet heel goed is te zien.

Een nieuw bestel- en personenbusje brengt meestal geen grote verrassingen met zich mee qua ontwerp. Dat geldt ook voor de Kangoo, Dokker en Citan. Een eind vorig jaar opgedoken patenttekening maakt al helder hoe de Kangoo eruit zal zien. Bedenk daar een iets scherper Mercedes Vito-achtig frontje op en je hebt de Citan voor je. Later dit jaar verwachten we de onthulling van de Mercedes, Renault en Dacia.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.