Nieuwe Renault Kangoo gesnapt

Derde generatie verkleed op pad

Renault Kangoo spyshots 2020
Renault Kangoo spyshots 2020Renault Kangoo spyshots 2020Renault Kangoo spyshots 2020Renault Kangoo spyshots 2020Renault Kangoo spyshots 2020

De Renault Kangoo staat voor een generatiewissel. De nieuwe, groter gegroeide Kangoo is nu buiten de deur gesnapt.

Een ruime twintig jaar geleden waren personenversies van kleine bestelbusjes niet bepaald vanzelfsprekend, iets dat in 1996 veranderde toen Peugeot en Citroën met respectievelijk de Partner en Berlingo opeens ontzettend slimme en bovenal ruime 'ludospaces' introduceerde. Met succes. Renault volgde een jaar later met de Kangoo, een auto die anno 2019 toe is aan zijn derde generatie.

Onlangs presenteerde Renault een vernieuwde Master én een bijgewerkte Trafic, een moment dat samenviel met het tonen van een concept-car die duidelijk als voorbode diende van een nieuwe Kangoo. Later opgedoken patenttekeningen bevestigden inderdaad dat de Kangoo enigszins gaat lijken op die Kangoo Z.E. Concept. Het lijkt er overigens op dat de nieuwe, derde Kangoo wat formaat betreft groeit ten opzichte van het huidige model.

Het is nog even niet helder of de gesnapte Kangoo de volledig elektrische Kangoo Z.E. betreft. Uitlaatpijpen zijn niet direct zichtbaar, maar kunnen verborgen zitten achter de bumper. Reken in ieder geval wél op de komst van zo'n stekker-Kangoo, maar verwacht ook zeker weer de komst van een variant met dieselmotor.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.