Nieuwe hybride instap-Ferrari gesnapt

Is dit de Dino?

Ferrari spyshots Dino
Ferrari spyshots DinoFerrari spyshots DinoFerrari spyshots DinoFerrari spyshots DinoFerrari spyshots DinoFerrari spyshots Dino

Ferrari komt in 2025 met een volledig elektrische supercar, maar de Italianen hebben ook oog voor auto's met een hybride aandrijflijn. Dat hoeft niet eens een achtcilinder te zijn. Ferrari werkt namelijk aan een hybride instapsporter, die het moet opnemen tegen onder meer de McLaren Artura. Die nieuwe hybride Ferrari is voor het eerst op spionagebeeld te zien.

Ferrari is geen vreemde met hybridetechniek, al zijn er tot op heden nog maar weinig geëlektrificeerde modellen van het merk verschenen. De machtige LaFerrari had namelijk al een aan een elektromotor gekoppelde V12 achter de voorstoelen liggen en met de SF90 Stradale en SF90 Spider heeft Ferrari exoten met een plug-in hybride aandrijflijn op de menukaart. Ferrari werkt onder meer aan een nieuwe SUV en aan een opvolger van de LaFerrari, maar heeft ook een nieuwe sportieveling met een hybride aandrijflijn in de ontwikkelingskamers staan die het Ferrari-aanbod waarschijnlijk naar beneden toe uitbreidt.

Ferrari spyshots Dino

Op deze in Maranello geschoten spionagefoto's is een nieuw model van Ferrari te zien, die intern onder codenaam Progetto F171 door het leven gaat en waarvan in de wandelgangen wordt gefluisterd dat -ie Dino gaat heten. De 'Dino', een knipoog naar de vroeg gestorven zoon van oprichter Enzo Ferrari, krijgt volgens de geruchtenmolen een middenmotor, maar niet zomaar een. Het zou namelijk geen V8 zijn, maar een V6. Twee cilinders minder dan we van Ferrari gewend zijn dus, maar ter compensatie wordt de zescilinder gekoppeld aan een elektromotor. De nieuwe 'Dino' krijgt namelijk een hybride en misschien zelfs wel plug-in hybride aandrijflijn. De V6 die achter de voorstoelen een plek krijgt, zou opvallend genoeg niet gerelateerd zijn aan de Nettuno-zescilinder die zustermerk Maserati in de MC20 monteert. Al zou het zomaar kunnen dat toch die machine in de  Dino een plek krijgt. Hoe dan ook, reken er maar op dat de nieuwe Ferrari meer pk's ophoest dan de 620 stuks die de MC20 op het asfalt brengt.

Het blijft voorlopig nog even koffiedik kijken en we zullen het nu met deze spionagefoto's moeten doen. We zien een nog een fiks met camouflagestickers beplakte supercar waarvan vooral de vormgeving van het front al enigszins doet denken aan dat van de SF90's. Of de 'Dino' daadwerkelijk de op deze foto's zichtbare bilpartij krijgt of dat we te maken hebben met slimme misleiding van Ferrari, valt nog te bezien.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.