Nieuwe Fiat Tipo wordt cross-over

Tipo wordt ander Type

Fiat Tipo Station Wagon
Fiat TipoFiat TipoFiat TipoFiat Tipo back to basicsFiat Tipo back to basicsFiat Tipo back to basicsFiat Tipo Station WagonFiat Tipo Station WagonFiat Tipo CrossFiat Tipo City SportFiat Tipo CrossFiat Tipo Cross

Ook de Fiat Tipo ontkomt niet aan het cross-over-fenomeen. De huidige generatie Tipo moet het nog zo'n twee jaar uitzingen en wordt vervolgens opgevolgd vervangen door een geheel nieuwe generatie. Dat wordt geen traditionele hatchback, sedan of stationwagon, maar een cross-over.

Het leveringsgamma van Fiat omvat in Nederland de op leeftijd rakende hybride 500, de inmiddels twaalf jaar oude Panda en de Fiat 500X die in 2014 werd gepresenteerd en dus ook niet bepaald jong meer is. De elektrische 500e is met afstand het jongste model van Fiat, maar zal dat niet lang blijven. Onze Britse collega's van AutoExpress melden bij monde van Fiat-topman Olivier François dat er in 2025 een nieuwe Tipo komt. Dat wordt geen hatchback, sedan of stationwagon, maar een cross-over.

Fiat werkt onder meer aan een cross-over-achtige opvolger van de Panda en komt verder onder meer met een opvolger van de Punto en 500X. In 2025 komt Fiat met een nieuwe Tipo. Dat wordt geen hatchback, sedan of stationwagon meer. Volgens de Fiat-CEO doorbreekt de nieuwe Tipo de diverse carrosserievarianten. Een cross-over dus. "Zoals iedereen dat nu doet", zegt François tegen AutoExpress. Wel zegt de topman dat de nieuwe Tipo een vleugje SUV in zich krijgt, maar wel "op een innovatieve manier". Welke technische basis de Tipo krijgt, is nog even afwachten. Het is mogelijk dat de Tipo opnieuw het gat tussen het traditionele B- en C-segment dicht en straks op het platform van de Peugeot 208 en Opel Mokka rust. Een andere mogelijkheid is dat de Tipo al een versie van de nieuwe STLA-platformfamilie onder zich krijgt, al zou dat betekenen dat de Italiaan dan enkel als EV op de markt komt.

De huidige generatie Tipo werd in 2015 in sedanvorm gepresenteerd en kwam een jaar later ook als hatchback en als stationwagon. In 2020 gaf Fiat de Tipo een grondige facelift en verscheen onder meer de Tipo Hybrid. Tussen 2016 en 2022 heeft Fiat in Nederland iets meer dan 2.000 exemplaren van de Tipo gekentekend. Dat is slechts een fractie van wat de eerste generatie Fiat Tipo van 1988 tot en met 1995 presteerde. Die schopte het immers tot ruim 30.000 verkochte exemplaren.

PRIVATE LEASE Fiat Tipo

Leaseplan
Fiat Tipo 1.5 Hybrid (5D/7A)
€ 414
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.