Nieuwe elektrische hypercar 'de zoveelste'

Eerstgeborene Deus Automobiles op patentbeeld

Patent Deus Automotive
Patent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus Automotive

Er is weer een nieuwe speler en het land van de elektrische hypercars. Althans, die speler is er bijna. AutoWeek kan je exclusief de patentplaten laten zien van een creatie van Deus Automobiles.

Ambitieuze bedrijven die elektrische hypercars willen bouwen, schieten al enige tijd als paddenstoelen uit de grond. Om de haverklap maken we digitaal kennis met een nieuwe en veelal inwisselbaar ogende sportieveling met enkele duizenden door elektromotoren opgewekte pk's. De auto waarvan we je vandaag de patentplaten kunnen laten zien, is er eentje uit die categorie.

Op deze patenttekeningen is de eerste auto van Deus Automobiles te zien, een bedrijf dat zichzelf omschrijft als 'een ontwikkelaar van elektrische hypercars'. De auto op deze patentplaten gaat waarschijnlijk Vayenne heten en krijgt een 1.500 pk sterke elektrische aandrijflijn waarmee een topsnelheid van 400 km/h haalbaar moet zijn. Daarnaast moet de Vayenne een elektrische actieradius van 450 kilometer hebben, hetgeen duidt op de aanwezigheid van een flink accupakket.

Patent Deus Automotive

Deus

Deus Automobiles is het merk van de Roemeense auto-ontwerper Adrian-Filip Butuca wiens bedrijf in ieder geval op papier in Zwitserland is gevestigd. Of de auto daadwerkelijk ooit op de weg verschijnt en of we er überhaupt meer van gaan horen, valt nog te bezien.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.