Nieuwe Chevrolet Onix ook naar Zuid-Amerika

Onix wordt Onix Sedan

Chevrolet Onix Sedan Brazilië teaser
Chevrolet Onix Sedan Brazilië teaserChevrolet Onix Sedan Brazilië teaserChevrolet Onix Sedan Brazilië teaserChevrolet Onix Sedan Brazilië teaserChevrolet Onix Sedan Brazilië teaser

Vorige maand presenteerde Chevrolet een nieuwe compacte sedan, de Onix. De Braziliaanse tak van Chevrolet toont nu de eerste beelden van een ingepakte sedan waarmee in feite bevestigd wordt dat die auto ook naar Zuid-Amerika komt.

Het was enigszins opmerkelijk dat Chevrolet de vorige maand in China gepresenteerde nieuwe compacte sedan 'Prisma' noemde. In Zuid-Amerika staat modelnaam Onix namelijk op een compacte hatchback. een auto waarvan de sedanversie Prisma heet. Chevrolet laat nu foto's zien van een ingepakte compacte sedan, in feite het model dat vorige maand in China werd getoond. De Onix zal dus ook de Braziliaanse markt aan gaan doen, al gaat hij daar geen Onix en ook geen Prisma heten, maar Prisma Sedan. Modelnaam Prisma lijkt daarmee komen te vervallen. In 2012 paste het merk die naam voor het eerst toe.

De Onix, en dus de Onix Sedan, is 4,47 meter lang en daarmee dus een stukje forser dan de 4,28 meter lange Prisma die hij gaat vervangen. Ook de wielbasis neemt toe ten opzichte van het huidige model en wel met zo'n 7 centimeter tot 2,6 meter.

 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.