Nieuwe CEO voor Subaru

Volgens plan

Atsushi Osaki Subaru CEO

Bij Subaru treedt in juni een nieuwe CEO aan. Tamomi Nakamura maakt dan plaats voor Atsushi Osaki.

Atsushi Osaki (60, foto 1) is nu nog Executive Vice President bij Subaru en eindverantwoordelijke voor de productieafdeling. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering die voor juni gepland staat, wordt Osaki – zijn voornaam heeft naar verluidt niets te maken met wat er gisteravond op zijn bord lag – aangesteld.

Nakamura, die straks dus aftreedt, staat nog niet zo lang aan het roer bij Subaru. In 2018 werd hij aangesteld, nadat er onder voorganger Yasuyuki Yoshinaga naar verluidt gerommeld was met verbruikscijfers. De wissel na vijf jaar is volgens Subaru echter precies volgens planning en maakt onderdeel uit van het plan om met een frisse bedrijfsstructuur en management-visie vlot mee te komen met de grote veranderingen die de autowereld momenteel doormaakt. We weten allemaal waar het dan vooral om gaat: elektrificatie. Daarmee is Subaru inderdaad lekker bezig, bleek onlangs.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.