Nieuwe BMW X5 in strak camouflagepak

Snelle aflosser

BMW X5 Spyshots
BMW X5 SpyshotsBMW X5 SpyshotsBMW X5 SpyshotsBMW X5 SpyshotsBMW X5 SpyshotsBMW X5 SpyshotsBMW X5 Spyshots
BMW is weer aan het testen geslagen met de nieuwe, vierde generatie van de X5. Niet eerder liet de nieuwe SUV zijn nieuwe vormgeving zo goed zien als vandaag.

De huidige generatie BMW X5 lijkt geen lange carrière beschoren. Waar generatie één en twee het allebei zo'n zeven jaar volhielden, lijkt de in 2013 voor het eerst geproduceerde huidige X5 volgend jaar al te worden vervangen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat een groot deel van de BMW-familie na de lancering van de huidige X5 een nieuwe generatie is ingegaan. Gelukkig hoeft de X5-liefhebber niet te vrezen voor een volledig nieuw concept.

Deze spionagefoto's bevestigen maar weer dat de X5 'gewoon' een X5 blijft. We zien een SUV die vanuit elke hoek als zodanig herkenbaar is. Overigens lijken we hier te maken te hebben met een variant die heeft mogen snoepen uit de M Performance-winkel van BMW. Dikke uitlaatpijpen en blauwe remklauwen zijn zaken die doen vermoeden dat hier misschien wel de M50i rondgaat. Het zou voor het eerst zijn dat de X5 over die subtopper komt te beschikken.

Onderhuids maakt de nieuwe X5 gebruik van de modulaire basis die ook auto's als de 5- en 7-serie houvast geven. Een onthulling van de nieuwe X5 verwachten we in de tweede helft van volgend jaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.