Nieuwe BMW 4-serie Gran Coupé strekt de benen

i4 zonder elektrokracht

Spyshots BMW 4-serie Gran Coupé
Spyshots BMW 4-serie Gran CoupéSpyshots BMW 4-serie Gran CoupéSpyshots BMW 4-serie Gran CoupéSpyshots BMW 4-serie Gran CoupéSpyshots BMW 4-serie Gran CoupéSpyshots BMW 4-serie Gran Coupé

BMW heeft de op stapel staande 4-serie Gran Coupé de deur uit gestuurd. De gelikte vijfdeurs is in een somber gekleurd camouflagepak op de Nürburgring in actie te zien.

In München wordt momenteel hard gewerkt aan een volledig nieuwe generatie van de 4-serie. Dat komt goed uit: de huidige 3-serie rijdt namelijk al enkele maanden rond en dat maakt de hoger op de prestigeladder staande 4-serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé op technisch vlak tot ietwat verouderde modellen. De 4-serie Coupé en Cabrio zijn al diverse keren in camouflagekostuum gesnapt, maar BMW heeft de 4-serie Gran Coupé lang binnenshuis gehouden. Tot nu.

De nieuwe 4-serie Gran Coupé maakt net als zijn Coupé- en Cabrio-broers gebruik van het platform van de actuele generatie 3-serie en dat betekent dat die twee modelreeksen op technisch vlak sterke overeenkomsten zullen vertonen. Onlangs gaf BMW de eerste officiële informatie over de 4-serie (Coupé) vrij, een moment waarbij het merk onder meer de komst van de heftige 374 pk en 500 Nm sterke M440i aankondigde. Hoewel de 4-serie Coupé en Cabrio later ook beschikbaar komen als M4, zal de M440i de waarschijnlijk de topversie van het Gran Coupé-gamma zijn. Naast het feit dat de Gran Coupé een vijfdeurs liftback is, onderscheidt de auto zich ook met een andere eigenschap van de 4-serie Coupé en Cabrio.

De 4-serie Gran Coupé kun je namelijk zien als de conventionelere broer van de reeds aangekondigde i4, een volledig elektrische vijfdeurs waar BMW met de Concept i4 al een vrij nauwkeurige vooruitblik op gaf. Natuurlijk onderscheidt de i4 zich met zijn elektrische aandrijflijn van de 4-serie Gran Coupé, maar het koetswerk zal in elk geval overeenkomen. Wel geeft BMW de i4 ongetwijfeld een stel eigen designelementen. Denk hierbij aan afwijkende bumpers, volgens het i-label verantwoorde blauwe accenten en een dichte grille. De nierengrille zal bij zowel de 4-serie Gran Coupé als de i4 nagenoeg de complete hoogte van de snuit beslaan. Later dit jaar meer!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.