Nieuwe BMW 2-serie Tourer gelekt

Brutale neus

BMW 2-serie Tourer gelekt

Is de MPV dood? Niet als het aan BMW ligt. Het merk komt gewoon weer met een nieuwe 2-serie Tourer. Een eerste foto van die nieuwe BMW 2-serie Tourer is eerder dan gepland op internet verschenen.

Dat BMW koppig kan zijn, bewijst het merk op meer dan alleen designvlak. Terwijl de populariteit van conventionele MPV's als de Renault Scénic en Opel Zafira al jaren aan het afnemen was, zag BMW in 2014 nog wel brood in het segment van de 'ruimtewagen'. In 2014 lanceerde het namelijk de 2-serie Tourer, die de wenkbrauw van menig BMW-liefhebber deed fronzen. De 2-serie Tourer was niet alleen de eerste MPV van BMW, het was ook nog eens de eerste voorwielaangedreven auto van het merk. Na zo'n zeven jaar mag die enigszins controversiële BMW met pensioen. Dit is zijn opvolger.

Althans, dit is een eerste gelekte afbeelding van de geheel nieuwe BMW 2-serie Tourer die we je dankzij Instagram-pagina's als die van Wilco Blok kunnen laten zien. De 2-serie Tourer krijgt een grote nierengrille in zijn smoelwerk, die meer in de stijl is van het exemplaar van bijvoorbeeld de X7. Het ontwerp van de 2-serie Tourer volgt dat van zijn voorganger verder op de voet, met een opvallend verschil: de zijspiegels verhuizen bij de generatiewissel van de A-stijl naar de portieren.

BMW 2-serie Gran Tourer

De 2-serie Tourer-familie bestaat momenteel uit de Active Tourer en de grotere zevenpersoons 2-serie Gran Tourer. Het lijkt er vooralsnog op dat die laatste geen opvolger krijgt. De 2-serie Active Tourer was van die twee versies de enige die leverbaar was als plug-in hybride 225xe, die in het belastingklimaat dat in 2015 en 2016 heerste in aanmerking kwam voor 7 procent bijtelling en dus grif werd verkocht. Ook van de nieuwe 2-serie Tourer verwachten we op zijn minst één plug-in hybride uitvoering, al kunnen we ongetwijfeld ook stekkerloze benzine- en dieselmotoren in BMW's ruimtereus tegemoet zien. De komst van de nieuwe 2-serie Tourer houdt de diversiteit in de 2-serie-familie in stand. Naast uit een MPV bestaat die modelreeks namelijk uit de tevens voorwielaangedreven 2-serie Gran Coupé en de achterwielaangedreven 2-serie Coupé die op een heel ander platform staat.

We mikken erop dat de onthulling van de nieuwe BMW 2-serie Tourer niet lang meer op zich laat wachten.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie Tourer

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.