| Uitvoering | 218i Active Tourer Corporate Lease Edition |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 124.500 km |
| KM-stand laatst | 163.300 km |
Aanschaf BMW Tourer 218i
Eerst hebben we een jaartje een donkerblauwe BMW Tourer met handbak gereden. Daar was niks mis mee, alleen mijn vrouw miste toch erg de automaat. Na 2 auto's met automaat viel een handbak niet mee. Ikzelf was weer aardig gewend aan een handbak. Tot ik een mooie vrijwel dezelfde auto 3 jaar jonger met automaat tegen kwam die meteen gekocht. De andere BMW kon ik goed verkopen. Met minder chroom aan de buitenkant maar wel dezelfde creme leren bekleding en stoelverwarming. Deze auto hebben we nu al een jaartje. Het rijden is een plezier. Er zitten vrij veel opties op, o.a. elektrische achterklep, LED lampen, headup diplay, navigatie, veel opberg vakken.
De auto is een leasewagen geweest, het onderhoud was prima gedaan. Ook nog erg goede banden.
Verbruik: gemiddeld 16,1 km per liter. Op de snelweg heb ik zelfs 21 km per liter gehaald, dat wel over een langere afstand.
Onderhoudsboekje: dit wordt in het display bijgehouden. Maar ik heb een fysiek onderhoudsboekje aangeschaft en alle beurten daarin overgenomen. De vorgende onderhoudsbeurten worden op de ouderwetse manier bijgehouden. Je kunt daarin meer informatie kwijt.
Olie verversen: voorgeschreven door BMW elke 30000 km longlife motorolie. Dat lijkt me een slecht idee. Ik laat het elke 15000 km of eens per jaar doen.