Nieuwe 1.6 Turbo Opel debuteert in Moskou

Opel 1.6 SIDI downsizemotor
Opel heeft momenteel al compacte turbomotoren, maar het merk wil de concurrentie binnenkort op het tweede plan zetten met een gloednieuwe generatie. De viercilinder met een cilinderinhoud van 1,6 liter debuteert later deze maand op de Autosalon van Moskou.

De nieuwe 1,6-liter downsizemotor profiteert van directe inspuiting en een start-/stopsysteem. Het maximumkoppel is 300 Nm, volgens Opel de beste waarde in z'n soort. De vermogens lopen tot 200 pk, dat werd eerder bekend. De productie van het blok start eind dit jaar. Het blok komt naar verwachting in ieder geval in de Astra en Insignia te liggen.
General Motors wil het motorenpalet in de komende jaren grondig vernieuwen. Naast de 1,6-liter viercilinder komt er ook een familie 'Midsize Diesel Motoren', hoofdzakelijk ook met een cilinderinhoud van 1,6 liter. De derde nieuwe motorenfamilie is die van de Small Gasoline Motoren, drie- en viercilinders met een cilinderinhoud van 1,0 tot 1,4 liter.
Opel grijpt de Autoshow van Moskou verder aan om de Astra Sedan z'n wereldprimeur te gunnen. Die auto komt binnenkort ook in Nederland op de markt met een vanafprijs van 22.145 euro.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.