'Netflix-productie over uit IJ geviste Ferrari'

Toch nog een 'rol' voor de Mondial

Ferrari Mondial het IJ
Ferrari MondialFerrari MondialFerrari MondialFerrari MondialFerrari Mondial

De Ferrari Mondial die dit jaar uit het IJ werd gevist, krijgt een rol in een Netflix-productie. Daarna wordt het voertuig alsnog uit elkaar gehaald. Dat vertelt eigenaar Lowie Hoedt Jr. in gesprek met NU.nl, na berichtgeving door De Telegraaf. Netflix kan de berichtgeving nog niet bevestigen.

Autosloper Hoedt, die het wrak van de Mondial nu op z'n sloperij heeft staan, verklaart dat Netflix een fictief verhaal wil produceren rond de Ferrari: "Ik heb begrepen dat het verhaal gaat om twee jongens die in de jaren tachtig goed geld verdienen met de exploitatie van 06-sekslijnen", aldus de eigenaar van autodemontagebedrijf De Ooyevaar tegenover De Telegraaf. "Zij kopen van dit geld mooie, dure en snelle auto's, waaronder dus ook deze Ferrari."

De opnames van de niet bij naam genoemde Netflix-productie moeten volgens Hoedt in februari beginnen. Het script is volgens hem nog in bewerking. Volgens Hoedt is het '100 procent zeker' dat de Ferrari daarna uit elkaar wordt gehaald. Het fictieve verhaal zou uiteindelijk ook de 'reden' achter het in het IJ verdwijnen van de Mondial laten zien.

De Ferrari werd 26 jaar geleden als vermist opgegeven. Medio juli werd de auto uit het IJ gevist door de Amsterdamse politie, nadat brandweerduikers hem een maand eerder per toeval ontdekten. Een poging van de sloper om de wagen te redden door het voertuig tentoon te stellen in het aquarium van Artis mislukte.

Foto's: Lowie Hoedt Jr.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.