Uit IJ geviste Ferrari wordt toch gesloopt

Niet naar aquarium Artis

Ferrari Mondial het IJ
Ferrari MondialFerrari MondialFerrari MondialFerrari MondialFerrari MondialFerrari Mondial

Een Ferrari Mondial die 26 jaar geleden als vermist werd opgegeven en medio juli per toeval uit het IJ werd gevist door de Amsterdamse politie, wordt alsnog gesloopt. Een poging van de sloper om de wagen te redden door het voertuig tentoon te stellen in het aquarium van dierentuin Artis, is mislukt.

Sloper Lowie Hoedt Jr van autodemontagebedrijf De Ooyevaar had van de politie de opdracht gekregen om de Ferrari Mondial uit 1987 te vernietigen, maar stelde de sloop uit. Hoedt Jr. kon het "niet over zijn hart verkrijgen" om de auto niet terug te geven aan Amsterdam. Een plek in het aquarium van Artis was volgens hem ideaal, omdat een deel van het verblijf gewijd is aan het Amsterdamse onderwaterleven. Ook de politie was bereid een uitzondering te maken.

De plek waar de Ferrari zou komen te staan was echter afhankelijk van de renovatieplannen van de dierentuin. Die zijn door de coronacrisis op de lange baan geschoven, omdat Artis veel inkomsten misloopt en afstevent op een miljoenentekort, berichtten andere media eerder.

Ferrari Mondial

Foto: Lowie Hoedt jr.

"We kunnen niet nog langer wachten. We weten niet wanneer de renovaties achter de rug zijn, dat kan nog een jaar duren", aldus de sloper in gesprek met NU.nl. Volgens Hoedt Jr. is het nu '100 procent zeker' dat de auto uit elkaar gehaald wordt. Artis was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

De Ooyevaar werd medio juli overstelpt met reacties nadat berichtgeving naar buiten kwam over de mogelijke sloop van de auto. Niemand kon echter vertellen hoe en waarom de auto in het IJ was beland. De politie trok hem met grote moeite uit de modder, waarna vastgesteld werd dat de Ferrari gestolen was. Het misdrijf was verjaard.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.