Modelplanning Kia opgedoken

Reeks nieuwe modellen op komst!

Kia modelplanning
Onze vrienden van Kia World brengen ons vandaag op de hoogte van een 'gelekte' planning van Kia. De Koreanen lijken stevig door te pakken en brengen de komende jaren diverse nieuwelingen op de markt.

Op een tijdens een interne bijeenkomst van Kia geschoten foto wordt zichtbaar dat Kia voornemens is om dit jaar zes nieuwe modellen te lanceren. De Picanto, Rioen Stinger kennen we al, maar er zit meer in het vat.

Zo heeft het er alle schijn van dat één van de drie dit jaar nog te presenteren modellen een compacte cross-over is. De auto, waarvan wordt gezegd dat hij Stonic gaat heten, deelt naar verwachting zijn genen met de Kona die Hyundai spoedig zal presenteren. Waar de Kona mogelijk de ix20 gaat vervangen, zal de Stonic als opvolger van de Venga dienen. Verder verwachten we dat Kia dit jaar nog het doek trekt van een gefacelifte Sorento, aangezien de huidige generatie alweer enkele jaren op de markt is.

Pakken we de kristallen bol erbij, dan zien we dat ook de Cee'd op termijn toe is aan vervanging. Hyundai-broer i30 is immers al aan een nieuwe generatie toe en ingepakte Cee'ds zijn al voor de lens van onze spionagefotograaf verschenen. De Cee'd komt als vijfdeurshatchback én als SW op de markt. Of ook de driedeurs Pro-Cee'd terugkeert, zal nog moeten blijken. Onlangs schreven we over de interesse van Kia in de naam Xceed. Het is mogelijk dat de Koranen een ruig aangeklede versie van de Cee'd in het vat hebben zitten, al is daar officieel nog niets over bekend.

Verder is Kia voornemens om de Niro niet alleen als Hybrid, maar ook als Plug-in Hybrid en als EV op de markt te brengen. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Omstreeks 2020/2021 verschijnt een Kia met brandstofcel ten tonele.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 275
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.