Mitsubishi zet diesels op laag pitje

Mee met de trend

Facelift Friday: Mitsubishi L200

Mitsubishi steekt geen tijd en geld meer in de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren. Eind 2021 zullen er ook geen dieselversies van de populairste modellen van de Japanners meer uit de fabrieken rollen. Bij minder populaire modellen zal sprake zijn van een aanzienlijke vermindering van het aantal diesels. Dat schrijft de de Japanse zakenkrant Nikkei.

De plannen van Mitsubishi passen in de wereldwijde trend in de auto-industrie om de ontwikkeling van diesels terug te brengen. Voertuigen met een diesel raken ook steeds meer uit de gratie, vooral in Europa. De verwachting is dat de verkoop van dieselvoertuigen in de komende tien jaar met 40 procent zal dalen. Het resterende dieselwerk van Mitsubishi zal louter nog bestaan uit het upgraden van bestaande modellen, zoals de L200.

Eerder maakten Japanse branchegenoten als Nissan, Honda en Toyota al soortgelijke stappen bekend. Ook het Franse Renault is van plan de productie van diesels tot een minimum te beperken.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (107) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.