Mitsubishi met avontuurlijk vijftal naar Tokio

Stoere Japanners

Mitsubishi

Het nieuwe jaar wordt in Japan gelijk goed afgetrapt met de Tokyo Motor Show. De lokale merken grijpen die met beide handen aan om hun creatieve kant te etaleren. Zo ook Mitsubishi, dat een reeks avontuurlijke auto's op de beursvloer parkeert.

Om te beginnen neemt Mitsubishi twee voor ons bekende modellen mee: de Outlander PHEV en de Eclipse Cross. Die eerste is door Mitsubishi omgetoverd in een soort apocalyps-mobiel die zijn meerwaarde moet bewijzen in crisissituaties. De iets opgehoogde Outlander kan dienen als een elektriciteitsbron en kan bij rampscenario's een lokaal mobiel netwerk ondersteunen. De schotel op het dak dient voor de satellietverbinding. Uiteraard staat de auto ook op speciale terreinbanden om zich een weg te kunnen banen door het rampgebied. De Eclipse Cross staat, zoals goed te zien is, een stuk hoger boven de grond. Dat komt door de via een app in te stellen luchtvering. Ook bij deze auto moet speciaal rubber rond de wielen ervoor zorgen dat diverse terreinsoorten de Eclipse Cross niet tegenhouden.

Mitsubishi zet daarnaast in Tokio ook nog een paar modellen neer die hier in Nederland niet leverbaar zijn. Het gele gevaarte luistert naar de naam eK Cross en krijgt de niet al te bescheiden naam 'Wild Beast Concept' mee. De Kei-car is geheel volgens Japanse gebruiken lekker ongemakkelijk dik aangekleed, om zijn geringe grootte wat te verbloemen. Het is niet enkel uiterlijk vertoon, want deze kleine rakker heeft vierwielaandrijving!

Ten slotte zijn er nog twee busjes, beide Delica D:5's, die elk met een geheel ander sausje overgoten zijn. De zwarte is, zoals op de zijkant valt te lezen, van het bekende rugbyteam All Blacks uit Nieuw-Zeeland. Zij werden hier afgelopen jaar mee rondgereden. Het legergroene exemplaar is echter nog niet op de weg verschenen, want dat betreft een one-off voor de Japanse regisseur Terry Ito. Hij is nogal een fan van klassieke legervoertuigen en dat is goed terug te zien in de kleur en het aangepaste neusje van de D:5. De stalen wielen maken het plaatje helemaal af.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.